Teröristin akıl hocası imama sınırdışı

İçişleri Bakanı John Reid, Jamaika kökenli sonradan Müslüman olan imamın memleketi olan Jamaikaya sınırdışı kararından memnuniyet duyduğunu açıkladı. Bakan Reid şöyle konuştu:


“Bizim misafirseverliğimizi kötüye kullanan kendi milliyetçi duygularını ve ırk düşmanlığını öne çıkaran kişilere karşı toplumsal barışı ve yasal düzeni korumak zorundayız. Toplum içine nifak tohumları eken bu tür insanlara karşı hoşgörülü davranamayız. El Faysal da işlediği suçun cezasını çektikten sonra sınırdışı edilmiştir…”


Bakan geçen yıl 3 bin yabancı kökenli suçlunun sınırdışı edildiğini vurgulayarak, “Bu tür suçlular cezalarını çektikten sonra ülkelerine gönderilmeye devam edecektir” diye devam etti.


CENNETTE 72 BAKİRE VAADETMİŞ


Müslüman nüfusunu yoğun olduğu Londra’nın doğusundaki Stratford’da yaşayan Jamaikalı imam, 2003’de görülen 3 ayrı davada ırkçı nefreti körüklemek ve hunharca yapılan bir katliama taraf olmak suçlarından toplam 7 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.


El Faysal Müslümanlar’ı cihada çağırarak sözle inanmayanları öldürülmelerinin hak olduğunu söylemişti. İmam, ayrıca Müslüman cuhada çağırdığı gençlerin hak yolunda canlarından olmaları durumunda da cennete giderek 72 bakire ile ödüllendirileceğini öne sürmüştü. Jamaikalı kökenli 7/7’nin zanlısı Linssay’in de  El Faysal’ın vaizlerini sürekli dinleyen Müslüman gençler arasında yer aldığı saptanmıştı…


7/7 saldırılarında yaşamını yitirenler arasında İngilizce öğrenmek üzere Türkiye’den Londra’ya gelen Gamze Günoral da vardı.


FOTOĞRAF: İçişleri Bakanı John Reid

802990cookie-checkTeröristin akıl hocası imama sınırdışı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.