Terörizmin ideolojisine karşı konferans

Terörizmle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi (TMMM) Komutanlığı’nın 2007 yılı eğitim ve öğretim çalışma programına göre planlanan uluslararası faaliyetlerden ikincisi olan ”Terörizmin İdeolojik Desteği İle Mücadele” konferansı, 14-18 Mayıs 2007 tarihleri arasında Ankara’da yapılacak.


Konferans, TMMM Komutanlığı, George C. Marshall Avrupa Güvenlik Çalışmaları Merkezi ve NATO-Rusya Konseyi ile ortak olarak icra edilecek.


George C. Marshall Avrupa Güvenlik Çalışmaları Merkezi, Kuzey Amerika, Avrupa ve Avrasya ülkelerine ait savunma kurumları arasındaki işbirliğini ilerletmek ve daha istikrarlı bir güvenlik ortamı yaratmayı amaçlıyor.


NATO-Rusya Konseyi ise Avrupa-Atlantik bölgesinde NATO ve Rusya arasındaki güvenlik konuları üzerinde, danışma, işbirliği, müşterek karar alma ve müşterek hareket etme konularında faaliyet gösteriyor.


Terörizm ve terörizmin ideolojik desteği ile mücadele konusundaki tedbirleri gözden geçirmek ve gelecek için politikalar üretmek amacıyla düzenlenen konferansta altı panel gerçekleştirilecek.


Konferansa, Türkiye, Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Makedonya, Romanya, Rusya ve Sırbistan’dan 95 katılımcı ile çeşitli ülkelerden akademisyen ve uzmanlardan oluşan 39 konuşmacı katılacak.


 

1042650cookie-checkTerörizmin ideolojisine karşı konferans

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.