‘Terörle ilgili kitap okuyan bile izleniyor’

ABC Radyosu talk back programını arayan Müslüman bir Monash Üniversitesi öğrencisi, okul kütüphanesinden ödünç aldığı terörizm ile ilgili bir kitap nedeniyle Federal Polis tarafından sorguya çekildiğini ileri sürdü.

Öğrenci, Müslüman olduğu için sorgulandığını söyledi. Adını “Abraham” olarak veren öğrenci, polisin, “terrorism and martyrdom” konusunda uzmanlaşan 40 öğrenci arasından kendisini seçerek sorguladığını kaydetti. Öğrenci, polislerin evine gelerek kendisine sorular sorduğunu söyledi. Abraham, “Geçen hafta Perşembe gecesi evde uyuyordum. Karım gelip kapıda polislerin olduğunu ve kütüphaneden aldığım terörizm konulu kitaplar konusunda konuşmak istediklerini söyledi. 

Öte yandan aynı üniversitede öğretim üyeliği yapan terörizm uzmanı David Wright-Neville, geçen hafta dersini izleyen öğrencileri, terörizm konusunda ders almanın kendilerini polis soruşturmasına uğrama durumuyla karşı karşıya bırakabileceğini söyledi.

Bu üniversitede Arts bölümünde, öğrencilere “terrorism and violence in global politics” başlıklı bir ders veriliyor. David Wright-Neville, öğrencilerini “bu dersi alıyorsanız, izleneceğinizi bilmenizde yarar var” diye konuştu.

1112060cookie-check‘Terörle ilgili kitap okuyan bile izleniyor’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.