Terörle mücadele broşürü

Hükümet tarafından güvenlik birimlerine hazırlatılan 22 sayfalık broşürde, acil bir saldırı durumunda aranacak telefon numaraları, acil durumlarda evlerde bulundurulması gereken yiyecek ve diğer gereksinimler gibi bilgiler bulunuyor.
 


Radyo ve TV kanallarında teröre karşı hayati tavsiyeler içeren duyuruların yayınlanmasına da bugünden itibaren başlanacak.


İçişleri Bakanlığı yetkilileri, terör saldırısı durumunda halkın ne yapacağına dair pratik bilgiler beklediğinin tespit edilmesinden dolayı böyle bir broşür hazırlatıldığını açıkladı. Bakanlık sözcüsü, “Broşürün hazırlatılması ve radyo ile TV reklamlarına başlanması, tehdidin artmış olmasından değil, kamuoyunun bilgilenme isteğinden kaynaklanmıştır” dedi.


BBC’de yapılan yorumda da kampanyanın, İngiltere’de bugüne kadarki en büyük bilgilendirme ve uyarı kampanyası olduğu belirtildi. BBC, terörle mücadele broşüründe halka, “Saldırı anında hemen evinize gidin, orada kalın, TV ve radyolar aracılığıyla size verilecek tavsiyelere uyun” denildiğine dikkat çekti.


İçişleri Bakanı David Blunkett, İngiltere’de yaklaşık 25 milyon adet bastırılıp dağıtılacak broşürün sadece terör değil, su baskını ve benzeri doğal afetler için de hazırlık niteliği taşıdığını bildirdi.
        

776540cookie-checkTerörle mücadele broşürü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.