Terörle mücadele değerlendirme toplantısı

9 Ekim Perşembe günü gerçekleştirilen toplantının ilki 6 saat sürmüş, toplantı sonrasında yapılan açıklamada, çalışmalara 14 Ekim Salı günü devam edileceği bildirilmişti.


Toplantıya, Başbakan Erdoğan’ın yanısıra Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, MİT Müsteşarı Emre Taner, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ve öteki ilgililerin katılması bekleniyor. 

ERDOĞAN: TERÖR BELASIYLA BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ 
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bu terör belasıyla mücadeleyi hep birlikte yapacağız. Gerek siyasi iktidar olarak, gerek devletimiz olarak, güvenlik güçlerimizle, sivil toplum örgütlerimizle, milletimizle dayanışma içerisinde, birlik ve beraberlik içerisinde bunu götüreceğiz” dedi. 


“11. Dış Ticaret Haftası” nedeniyle Sheraton Oteli’nde düzenlenen törenden ayrılışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, “Irak’ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin Türkiye’ye davet edildiği” yönündeki haberlerin sorulması üzerine şunları kaydetti: 


“Ankara’ya davet diye bir şey yoktur. Şu anda alt düzeyde yürütülen çalışmalar var. Bizler 5 Kasım sürecinde başlattığımız ABD, Türkiye, Irak üçlü mekanizmasını daha yoğun bir şekilde, anlık istihbaratla yürütüyoruz. Bu stratejimizin bir gereğidir. Ve bu adımın gereğini yapmak için bazı çalışmalar yürütülüyor. Ve görüldüğü gibi yoğun hava harekatlarıyla şu anda silahlı kuvvetlerimiz bir çalışmayı yürütüyor. Terör kamplarına yönelik adımları gerçekleştiriyor. Bu noktada bizler anlık istihbaratı değerlendirirken, adımları atarken istiyoruz ki Merkezi Irak yönetimiyle özellikle terör kamplarının bulunduğu gerek Haftanin, gerek Avaşin, Zap gibi bölgelerdeki çalışmalarda da yoğunlaşılır, yoğunlaşacağız. Çünkü bu ulusal bir mesele değil, ulusal bir mesele olmanın ötesinde uluslararası boyutu olan bir meseledir. Sadece olay Kuzey Irak’la da sınırlı değil. Bizim Avrupa parkuru üzerinde de yoğunlaşan çalışmalarımız var. Bu çalışmaların hepsini devam ettiriyoruz.” 


Son haftalarda üç üst düzey güvenlik toplantısı gerçekleştirildiğini, yarın da dördüncüsünün yapılacağını anımsatan Başbakan Erdoğan, “Ne gibi adımları daha yoğun bir şekilde atmamız gerekiyor. Bunların da şu anda planlaması içerisindeyiz” dedi. 


Erdoğan, bir gazetecinin “Tampon bölgeyi konuşacak mısınız? Genelkurmay Başkanı ‘Hükümetin takdiridir’ dedi” şeklindeki sözleri üzerine ise şunları kaydetti: 


“Genelkurmay Başkanımız tam aksini söyledi. Burada tampon bölge gibi bir şeye şu anda zaten gerek yok, olması gerekenler de yapılıyor. Ağzı olan konuşuyor, bilen konuşsun. Bu konuda Genelkurmayımız ne yapılması gerekiyorsa zaten bizlerden bunu hep talep eder, biz de bu konuya hep uymuşuzdur, bundan sonra da uyarız. 


Aynı şekilde karakollarla ilgili söylenen şeyler oldu. Bunlar da yine bilerek bilmeyerek konuşuluyor. Bizler bu konuyu da Genelkurmayımızla görüştük. Yoğunlaşarak bu alanda da çok ciddi yatırımlarımızı hemen şu andan itibaren başlayıp 2009 sonuna kadar yoğun bir şekilde sürdüreceğiz.” 

1067950cookie-checkTerörle mücadele değerlendirme toplantısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.