‘Terörle Mücadele Yasası’yla mücadale…

Polisin ülke çapında terörle mücadele operasyonları devam ederken, parlamento komisyonu, bu operasyonlara önemli bir dayanak oluşturan terörle mücadele yasalarını eleştirdi.


Milletvekilleri, üç yıllık terörle mücadele yasalarına ağır eleştiriler yöneltti


Avam Kamarası’nın İnsan Hakları Karma Komisyonu, terörle mücadele yasalarının uygulanışı konusunda ciddi kaygıları olduğunu bildirdi.


İnsan Hakları Karma Komisyonu, 2001 yılında, 11 Eylül saldırıları sonrasında geçirilen yasalarla tanınan yetkilerin acilen gözden geçirilmesi çağrısında bulundu.


Bu yasalar İngiliz hükümetine yabancı uyruklu zanlıları süresiz olarak gözaltında tutma hakkı tanıyordu.


Komisyon ayrıca bu yetkilerin özellikle İngiltere’deki Müslümanların aleyhine işleyecek biçimde kullanıldığını, Müslümanların bu anlamdaki mağduriyetinin toplumun diğer kesimlerine göre nispetsiz olduğunu belirtti.


Parlamentoda temsil edilen üç partinin temsilcilerinden oluşam komisyon üyeleri, teröre karşı atılacak adımlarda yasaların tüm İngiliz vatandaşları ve yabancılara eşit muamele öngörmesi gerektiğine dikkat çekti.


Komisyon, 11 Eylül saldırıları sonrasında sadece İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri’nde süresiz gözaltı yetkisi veren yasalar çıkarıldığını vurguladı.


Raporun sonunda ise terörle mücadele için zanlıların gözlatında tutulması hedefleniyorsa bunun cezai suç duyuruları ile de mümlün olabileceği kaydedildi.


Komisyonun açıklamaları hükümetin bu alandaki faaliyetlerine ciddi bir eleştiri niteliğinde.


Şu anda İngiltere’de bu yasa kapsamında gözaltında tutulan ondan fazla kişi var.


Bu yasanın uygulanmasından sorumlu olan İçişleri Bakanlığı, raporu dikkatle inceleyeğini duyurdu.

776640cookie-check‘Terörle Mücadele Yasası’yla mücadale…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.