“Tetiğe giden her eli kırarız”

İran’a yönelik ”aleyhte propaganda, yaptırım ve askeri saldırı tehdidinin hiçbir önemi olmadığını” kaydeden Ahmedinejad, şunları söyledi:

”Atom bombası olanlar, UAEK ile işbirliği yapmayanlar ve Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Antlaşmasını (NPT) kabul etmeyenler bir yanda duruyor. Uluslararası taahhütlerini yerine getiren İran’la uğraşıyorlar.”

Batılı ülkelere hitaben, ”Onlar, dünyayı kötü idare ediyor” diyen Ahmedinejad, ”Atom bombasına sahip olanların başka ülkeler hakkında karar almaya çalıştığını” söyledi.

Ahmedinejad, ABD ile ilişkiler konusunda da beklentilerinin karşılanmadığını belirtti ve ”ABD Başkanı Barack Obama’dan değişim bekliyorduk ve bu alanda başarılı olmasını istiyorduk, ama olmadı ve şimdi endişeliyiz” dedi.

İran Cumhurbaşkanı, samimi olduklarını göstermeleri için ABD’ye fırsat verdiklerini ama şu ana kadar bu yönde bir işaret göremediklerini kaydetti.

”ONLAR İRAN’A MUHTAÇ”

Ahmedinejad, İran’a yönelik yeni yaptırım kararı alınmasının gündeme gelebileceğini değerlendirirken, ”Böyle bir şeye ihtimal vermediklerini” söyledi.

İran’a yönelik ağır yaptırım uygulandığını belirten Ahmedinejad, Batılı ülkelerin bu konuda daha ciddi olacağına ilişkin olarak, ”Şimdiye kadar şaka mı yapıyorlardı ki ciddi olacaklar. Onlar yaptırım konusunda ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Daha ne yaptırımı?” ifadesini kullandı.

Ahmedinejad, Batılı ülkeleri kastederek, ”Onlar İran’ı tanımıyor. Tüm dünyayla ilişkilerimiz var. Bizim onlara ihtiyacımız yok, onlar İran’a muhtaç” diye konuştu.

1225430cookie-check“Tetiğe giden her eli kırarız”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.