‘Tetikçiye poster’ soruşturması büyüyor

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar, yaptığı basın açıklamasında, “Bu tip bir olayın gelişmesi bizi son derece üzmüştür. Yasal gereği ne ise hiç duraksamadan yerine getirilecektir” diye konuştu.


Görüntülerin Samsun Emniyet Müdürlüğünde çekildiğini belirten Gökçınar, “Yayınlanan kasetin geçtiği mekan Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesidir. O şubede bizim şu andaki tespitlerimize göre hem jandarma komutanlığından, hem emniyet müdürlüğünden elamanlar mevcuttur. Ancak kimler hakkında ne gibi isnatlarla davanın açılacağını soruşturmanın seyri belirleyecektir” dedi.


JANDARMA VE EMNİYET’TEN AÇIKLAMA


ANKARA – Jandarma Genel Komutanlığı Genel Sekreterliği’nden yapılan açıklamada da Hrant Dink cinayeti zanlısı Ogün Samast’ın fotoğraf ve görüntülerinin jandarma karakolunda çekilmediği yinelendi.


Açıklamada, İçişleri Bakanlığı müfettişlerince tanzim edilen tutanakta da görüntülerin Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü çay ocağında çekildiğinin açıkça belirtildiği vurgulandı. Buna karşın görüntülerin jandarma karakolunda çekildiği ifade edilerek bir televizyon kanalına “servis edildiği” kaydedilen açıklamada, “Bu tertibin arkasında olanların niyet ve maksatlarını göstermesi açısından son derece düşündürücü ve endişe vericidir” denildi. Açıklamada görüntülerde yer alan jandarma personelinin zanlıyı Emniyet Müdürlüğüne teslim etmekle görevli personel olduğu da belirtildi.


“GEREĞİ NEYSE MUTLAKA YAPILACAK”


Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan ise haftalık basın toplantısında, görüntülerin basında yer almasının ardından, kurumların birbirlerini basın önünde suçlamalarının doğru olmadığını söyledi.


Bu konuyla ilgili emniyet teşkilatı olarak üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini söyleyen Çalışkan, şöyle konuştu:


”Bunun arkasında veya yanında kimler varsa hangi görevlilerimiz varsa silsile yoluyla bütün teşkilatımız emniyet genel müdürüne kadar bütün kişiler hakkında soruşturma yapılabilir. Müfettişlerin raporları sonucunda gereği neyse mutlaka yapılacaktır. Kurumların birbirlerini basın önünde suçlamaları doğru değildir. Jandarma olsun, polis olsun bu ülkenin önemli kurumlarıdır. Kurumların ahenk içerisinde çalışması önemlidir. Sorumlular derhal gerekli cezaya çarptırılacaktır. Olay, müfettişler ve savcılar tarafından en ince ayrıntısına kadar araştırılmaktadır.”

1038620cookie-check‘Tetikçiye poster’ soruşturması büyüyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.