Tezkere 192’ye 340 kabul edildi

Görüşmelerin tamamlanmasının ardından, AK Parti ve CHP milletvekillerinin verdiği iki ayrı önergeyle oylamanın açık yapılması istendi. 533 milletvekilinin katıldığı açık oylamada, tezkereye, 340 evet, 192 red oyu verildi, 1 milletvekili de çekimser kaldı.


Başkanvekili Nevzat Pakdil, olağanüstü toplantı konusunun görüşmelerinin tamamlandığını bildirerek, 1 Ekim Pazar günü toplanmak üzere birleşimi kapattı.


Başbakan Erdoğan da, tezkerenin hayırlı olmasını dilerken, bir gazetecinin ”340, beklediğiniz rakam mı?” sorusuna da ”Ben size açıklamadım mı dün akşam?” karşılığını verdi.


CHP Genel Başkanı Baykal da değerlendirmesinde, ”Muhalefetin anlayışının topluma yansıması bakımından toplantı yararlı olmuştur” dedi.


TSK’NIN ULUSLARARASI GÖREVLERİ


BM Geçici Görev Gücü bünyesinde Lübnan’da faaliyette bulunacak olan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 1950’den bugüne kadar yer aldığı uluslararası harekat ve gözlem görevlerinde sorunlu bölgelerde güvenlik ve barışın sağlanmasına büyük katkılarda bulundu.


Halen Afganistan’daki Kabil Bölge Komutanlığı’na 900 personelle destek veren TSK, Bosna-Hersek’te devam eden ALTHEA harekatında 300, Kosova’da da 400 personelle görev yapıyor.

1033320cookie-checkTezkere 192’ye 340 kabul edildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.