Tezkereye Hayır’ eylemi sona erdi

Tombul, eylemi düzenleyen emek ve meslek örgütleri adına, Kızılay Ziya Gökalp Caddesi’nde bulunan protestoculara seslendi. İsmail Hakkı Tombul, konuşmasını, polisin ses araçlarını alandan çıkarması nedeniyle CHP’ye ait başka bir aracın üzerinden yaptı.


Lübnan’a asker gönderilmesine yönelik tezkereye oy kullanacak milletvekillerinin birçoğunun bu metni okumadıklarını savunan Tombul, milletvekillerinin Başbakanın kendilerine verdiği bilgi ve basından okuduklarıyla karar vereceklerini ileri sürdü. Bunun sorumlusunun, görevini yapmayan hükümet olduğunu iddia eden Tombul, ”Başbakan, insani yardım ve ulusal çıkar kavramlarının arkasına sığınarak, asker göndermeye karşı çıkanlara saldırıyor” diye konuştu.


Tombul, Lübnan’da barış olmadığını, yalnızca çatışmaların durduğunu belirterek, İsrail’in, Lübnan ve Suriye’yi tehdit ettiğini, Filistin’deki işgalini sürdürdüğünü kaydetti.


Bu koşullarda, Lübnan’a ve Filistin’e gönderilmesi gereken şeyin asker değil, gıda, tıbbi malzeme ve doktor olduğunu dile getiren Tombul, bu konuda yapılacak bütün çalışmalarda aktif olarak yer alınması gerektiğini belirtti.


Tombul, Mecliste tezkere görüşmesine katılan milletvekillerine şöyle seslendi:


”Oylanması gereken şey, Lübnan’a asker gönderilmesi değil, İsrail’in saldırganlığının kınanması ve ikili anlaşmaların iptal edilmesidir.


Vekili olduğunuz halkın sesini dinleyin. Halk savaş istemiyor. Başkalarının planlarının bir parçası olarak çocuklarını, kocalarını Lübnan bataklığına göndermek istemiyor. Bu sesi duymayanlar, duymayı reddedenler, tarih önünde hesap verecektir.


Lider sultasının dayatmalarına, baskılarına boyun eğmeyin, çünkü görevler geçici, insan onuru kalıcıdır. 1 Martta olduğu gibi bu kez de tezkereye ‘hayır’ deyin.”


Tombul, milletvekillerinin, temsil ettikleri halkı dinlemesi gerektiğini vurgulayarak, ”İsrail askeri olma onursuzluğunu bu halka yaşatmayın” dedi.


İsmail Hakkı Tombul, Meclisin tezkereyi kabul etmesi halinde, Türkiye’nin, Orta Doğu’nun işgaline ortak olmaması için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.


Tombul’un konuşmasının ardından, ”Tezkereye Hayır” eylemine son verildi. Alanda bulunanların bir bölümü dağılırken, çeşitli pankartlar arkasında eyleme katılan protestocu gruplar, Ziya Gökalp Caddesi’nden çeşitli sokakları kullanarak, Yüksel Caddesi’ne yürüdüler. Bu gruplar, eyleme Yüksel Caddesi’nde devam ediyorlar.


 

1033290cookie-checkTezkereye Hayır’ eylemi sona erdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.