TFC Holding kurumlaştı

Türkiye kökenli ilk aile şirketi TFC Holding, kurumsallaşarak ‘TFC Aile Şirketi Anayasası’nı törenle imzaladı.

Waltham Abbey Marriott Hotel’de düzenlenen toplantıda TFC’nin kurucusu Hüseyin Uçar ve ikinci kuşak yöneticisi Can Uçar ve kurumsallaşma sürecini yöneten Değer Danışmanlık’tan Dr. İlhami Fındıkçı yaptıkları konuşmada TFC’nin gelişmesi ve aile şirketlerinin kurumsallaşmasının önemine değindiler. Toplantıda ‘TFC Aile Şirketi Anayasası’ imzalanarak TFC ve bağlı kurumlar tek çatı altında toplandı.

İmza töreni ve toplantıya, TFC kurucusu Hüseyin Uçar, şirket yöneticileri Can Uçar, Deniz Suyur, İş bankası Londra Şube Müdürü Hasan Candan, Edmonton Şube Müdürü Kutan Kudret, Mali Müşavir Altan Kemal, işadamları Ömer Köprülü ve Celal Küccük ile şirketin diğer yöneticileri ve basın katıldı.

HÜSEYİN UÇAR: KURUMLAŞMAMIZ GEREKİYORDU

Hüseyin Uçar, ‘hoşgeldiniz’ konuşmasında, kuruluşunun 35. yılını kutlayan şirketin yeni birşeyler yapmasının zamanın geldiğini belirterek, “Şirketimiz malumunuz 35 kuruluş yılında. Bazı şeyler yapmamız gerekiyordu. Onların en önemlisi kurumlaşmaydı. Şirketi 35 sene önce ben kurdum, bunun detaylarını İlhami Bey anlatacak. Şirketin kuruluşunun 35. Yılında gurubun yeni bir halkası olarak ‘cash & carry’miz hizmete girecek. Yeni şirketimizin açılışı yakında detaylı olarak sizlere ulaştıracağız” dedi.

Toplantıda konuşan Can Uçar, Dr. İlhami Fındıkçı’nın ‘Aile Şirketleri’ kitabından etkilendiğini belirterek, kurumsallaşamayan aile şirketlerinin yüzde 20 ile yüzde 30’unun ikinci kuşağa devredilebildiğini ancak yüzde 10’nun ise üçüncü kuşağı görebildiğini söyledi.

KURUMLAŞMA VE KURALLAR ZİNCİRİ

‘TFC Aile Şirketi Anayasası’nı hazırlayan Değer Danışmanlık firması kurucusu Dr. İlhami Fındıkçı, TFC ile kurumsallaşma sürecinin 1.5 yıl sürdüğünü belirterek, “TFC, köklü bir aile şirketi. Hızla büyümüş. Bugün gelinen noktada aile ve işletmeler arasında genel gidişatı rahatsız edecek sorunlar yok. İşte kurumun sorunları olmadan kurumsallaşması çok önemli” dedi.

Dr. Fındıkçı TFC ile çalışmasını da şöyle aktardı:

“Üst yöneticiler ve ailenin çalışan-çalışmayan tüm fertleriyle, kişisel ve grup olarak görüşmeler, toplantılar yapıldı. Kişilik testleri uygulandı ve ortaya bir anayasa çıktı. Bu anayasada TFC’nin tarihçesi, hissedarları, hisse yapısı, temel ilkeleri, Aile Ortaklık Konseyi, Yönetim Kurulu, ailenin maddi kazanımları ve aile içi şirketin ilişkileri, yeni kuşağın yetişme biçimi, yönetim kuruluna alınma biçimleri ve benzeri birçok kural mevcut. Kısacası kurum tamamen kurallara emanet oluyor.”

TFC’nin kurumsallaşma toplantısında, konukların yanısıra şirket yönetici ve aile mensuplarından, Hüseyin Uçar, Can Uçar, Deniz Suyur, Sercan Erkarslan, Kamil Erkarslan, Berfin Yüce, Hande Ucur Kayan, Şerife Ucur,Takdir Uçar, Sercihan Ucur ve İsmet Yüce de hazır bulundu.

854820cookie-checkTFC Holding kurumlaştı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.