TGS: ATV ve Sabah’ta kararlıyız

TGS Yönetim Kurulu’ndan yapılan yazılı açıklamada, sendikanın basın emekçilerinin temsilcisi olarak, başta üyeleri olmak üzere tüm çalışanlardan aldığı güçle, tüm birimleriyle örgütlenmenin yaygınlaştırılması, geleceğe yönelik atılımların sürdürülmesi yönündeki mücadelesini sürdürdüğü belirtildi.


Sendikanın bu yöndeki açılım sürecinde, ATV iş yerlerinde örgütlenerek, 10 Mayıs 2007’de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına çoğunluk tespiti için başvurduğu, bakanlığın da 5 Temmuzda TGS’nin ATV iş yerlerinde yeterli çoğunluğa sahip olduğuna ilişkin tespit yazısını gönderdiği ifade edilen açıklamada, sonrasında TMSF yönetimindeki ATV işvereninin, 16 Temmuzda TGS’nin çoğunluğuna itiraz ettiği kaydedildi.


Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:


"Davayı görüşen İstanbul 4. İş Mahkemesi, 4 Aralıkta, ATV işvereninin itirazını reddederek, TGS’nin iş yerlerinde çoğunluğa sahip olduğunu kararlaştırdı. ATV işvereni, bu karara da itiraz etti. Dosyayı inceleyen Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, İstanbul 4. İş Mahkemesi’nin verdiği kararı onayarak TGS’nin ATV iş yerlerinde yetkili sendika olduğunu karara bağladı."


Bu karardan sonra, TGS Yönetim Kurulunun, ATV çalışanlarının önerileri doğrultusunda toplu iş sözleşmesi taslağını hazırlayarak, işvereni görüşmeye çağırdığı kaydedilen açıklamada, "Bugüne kadar bizimle 4 kez masada görüşen ve bazı maddelerde anlaşma sağlayan ATV yönetimi, geldiğimiz noktada, bazı çalışanları da kendi yanına çekerek üyelerimize baskı yapma eğilimine girmiş, işten çıkarma tehdidinde bulunmaya başlamıştır" denildi.


Açıklamada, sendikal mücadele sürecinde "iftira, karalama ve çamur atma" gayretlerinin hep olduğu ve olmaya da devam edeceği ifade edilerek, TGS’nin her kademedeki yöneticisinin, ATV ve Sabah Gazetesi sürecinin içinde olduğu ve toplu iş sözleşmesi görüşmelerine bizzat katıldığı bildirildi.


Açıklamada, şunlar kaydedildi:


"ATV iş yerinde toplu iş sözleşmesi görüşmelerini, Sabah’ta ise yetki sürecini sürdürmeye kararlıyız. ATV ve Sabah yöneticilerini bu süreçte bir kez daha sağduyulu olmaya, çağdaş çalışma yaşamının süreçlerini yerine getirmeye davet ediyoruz. TGS Yönetim Kurulu olarak, bir kez daha başta ATV ve Sabah çalışanları olmak üzere tüm basın çalışanlarını meslek onuruna ve sendikal örgütlülüğe sahip çıkmaya çağırıyoruz."


Açıklamada, TGS Genel Başkanı Ercan Sadık İpekçi’nin, ATV ve Sabah çalışanlarının desteğiyle 11 Ağustos pazartesi günü saat 11.00’de Balmumcu’daki ATV ve Sabah tesisleri önünde çalışanlarla dayanışma amacıyla oturma eylemi başlatacağı bildirildi.


 

1064510cookie-checkTGS: ATV ve Sabah’ta kararlıyız

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.