İthal geline sınırlama geliyor

Der Spiegel dergisinin son sayısında  ”Kadın ithaline karşı yasa” bağlıyla yer alan habere göre, Türkiye’den evlilik yoluyla Almanya’ya gelin getirilmesinin engellenmesi amacıyla, gelinlerin yaşının en az 21 olması konusunda hükümetin bir yasa hazırlığı içinde olduğu ortaya çıktı.

Evlilik yoluyla Almanya’ya getirilecek gelinlerde 21 yaşının yanı sıra yeterli Almanca ve Almanya kültürünü bilme şartı da aranacak. Bu yolla hükümet zorla evlendirmenin önüne geçmeyi hedefliyor.

SPD-Yeşiller hükümeti tarafından geçtiğimiz Nisan ayında gündeme getirilen bu önerinin AB yasalarında yer aldığı, bunun için ”ithal gelinler” için belli kriterlerin getirileceği ifade edildi.

Yasa sadece Türkiye kökenliler için değil, bütün uluslardan gelinler için geçerli olacak. Ancak uygulamanın en çok Türkiye’den getirilecek gelinleri etkileyeceği ifade ediliyor.
Yabancılar Yasası uzmanları ise, söz konusu sınırlandırmanın Türkiye ile AB arasında imzalanan anlaşmalara aykırı olduğunu söylüyorlar.

AB düzenlemeleri çerçevesinde ”ithal gelinlere” getirilmek istenen sınırlama şu an sadece Danimarka’da uygulanıyor. Danimarka, 24 yaşındaki gelin-damatlara aile birleşim izni veriyor.

1105330cookie-checkİthal geline sınırlama geliyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.