The Independent: İsrail’in tehditleri safsata

O nedenle de Fisk’e göre, İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak’ın, “kanlarının son damlasına kadar savaşacakları” yönündeki sözleri ve tehditleri, safsatadan ibaret.

The Guardian ise ilk sayfasında”İsrail, bombardımanı geçici olarak durdurmayı değerlendiriyor” başlığıyla bölgedeki son durumu yorumladı.

İsrail yetkililerinin Fransa’nın önerisini kabul edebileceklerini söylediklerini belirtmesine karşın The Guardian bugün İsrail’de kara operasyonunun tartışılacağı önemli bir toplantının yapılacağını da ekledi.

“HAMAS TOPARLANDI”

The Times gazetesinin dış haberler editörü Richard Beeston ise Hamas’ın, İsrail’in saldırısının ilk aşaması sonrası kendisini toparladığı kanısında. Beeston’a göre İsrail liderlerini, özellikle de Savunma Bakanı Ehud Barak’ı şimdi zor tercihler bekliyor.

Robert Beeston, sürpriz saldırının, 2006’daki Lübnan Savaşı’na benzer bir fiyaskoya dönüşmesini önlemenin, Barak için hayati önem taşıdığını belirtti.

‘Hamas füzelerinin üçte ikisini korudu’

“HAMAS FÜZELERİNİ KORUDU”

The Daily Telegraph gazetesinin diplomasi editörü David Blair, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları beşinci gününe girerken, Hamas’ın askeri kapasitesini büyük oranda koruduğuna dikkat çekiyor. Blair, Hamas’ın stoklarındaki füzelerden en az üçte ikisinin koruduğunu vurguluyor.

Yazar İsrail yetkililerinin bu nedenle dikkatle bir şekilde ülke içinde operasyonla ilgili beklentileri düşük tuttukları, sadece Hamas’a bir ders vermek istedikleri kanaatinde.

Yine The Daily Telegraph’ın Kudüs muhabiri Tim Butcher ise Dışişleri Ali Babacan’ın önceki gün yaptığı “İsrail-Suriye dolaylı görüşmelerini bu şartlar altında sürdürmek mümkün değil” açıklamasına atıfta bulundu.

İsrail’in barış sürecini yok ettiğini belirten Butcher, Gazze’ye düzenlenen saldırının nedeninin 10 Şubat’taki seçimler olduğunu, saldırınınsa sadece Hamas’ı daha da güçlendireceğini öne sürdü.

1184270cookie-checkThe Independent: İsrail’in tehditleri safsata

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.