THY Birmingham’dan da kanat açtı

15 Aralık 2008 ile 31 Ocak 2009 tarihleri arasında ki bilet ücretleri vergiler hariç 120 avro olacak. Birmingham hattı ile beraber THY nin direkt uçtuğu nokta sayısı 33 iç hat ve 109 dış hat olmak üzere toplam 142 ye ulaşmış oldu.


İLK UÇUŞ İÇİN TÖREN


Birmingham havaalanında düzenlenen karşılama töreninde İşçi Partisi Enfield Milletvekili Joan Ryan, Solihull Belediye Başkanı David Bell katıldı.


Törende konuşan Joan Ryan THY’nin  tam saatinde meydana inişinden etkilendiğini belirterek, THY ve Türkiye’yi çok parlak bir geleceğin beklediğini söyledi.


Törende ayrıca Birmingham Havaalanı Genel müdürü Paul Kehoe, Türk-İngiliz Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı işadamı Remzi Gür ve kalabalık bir davetli topluluğu hazır bulundu.
 
İLK UÇUŞ İSTANBUL’DAN


İstanbul’dan kalkan Airbus 321 tipi ‘’Trabzon’’ uçağı yerel saatle 10.25’de, tarife saatinden 5 dakika önce Birmingham havaalanına indi.


Trabzon uçağının Birmingham havaalanına pistten bağlanacağı körüğe yaklaşırken pistin iki tarafına yerleştirilen  itfaiye araçlarından ‘’sudan bir tak’’ oluşturuldu.


Uçaktan ilk inen yolcu THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin oldu. Trabzon uçağının ilk Birmingham uçuşunun kaptan pilotluğunu ise THY Genel Müdür Yardımcısı Köksal Köktuna yaptı.


Birmingham”dan İstanbul’a ilk uçuşunu yapacak olan yolculardan  check-in’e ilk gelen üç yolcunun ekonomi biletleri “uçuş armağanı” olarak “ekonomiden”, “business”e yükseltildi.


Açılışta konuşan THY Yönetim kurulu başkanı Candan Karlıtekin her yeni destinasyonun kendileri için yeni bir umut olduğunu ifade belirterek, Birmingham’ın Heathrow, Stansted ve Manchester’dan sonra İngiltere’nin dördüncü büyük havaalanı olduğunu söyledi.

819360cookie-checkTHY Birmingham’dan da kanat açtı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.