THY “bu kadarı da olmaz” dedirtti

Ayça Vural’ın THY’nin yanısıra Açık Gazete’ye de gönderdiği “bu kadarı da olmaz” dedirtecek şikayeti aynen şöyle:

“02/02/10 tarihli ve TK1034 uçuş numaralı 22.45 Stansted-Londra seferi için saat 20.45 te Stansted havaalanına vardığımda, uçağın 2 saat rötarlı olduğu söylendi. Saat 22.45 e kadar bekledik, daha sonra güvenlik görevlileri uçuşun iptal edildiğini söyledi.5 dk sonra başka bir güvenlik görevlisi gelerek, uçuşun iptal edilmediğini, rötarlı uçuş saati olan 00.45 kadar beklememiz gerektiği söylendi.

Bu bekleyiş sırasında THY uçuşu akşamın son ucusu olduğu ve rötarlı olduğu ıcın bir çok mağaza ve yemek standları kapandı.

Aç ve susuz bekleyişimiz saat 00.10 da bordlardaki gate e gidiniz yazısına kadar devam etti.Bu sırada bize herhağı bir yetkili doğru düzgün bir açıklama yapmadığı için, bekleyişimizin nedeni olarak”istanbul daki hava şartları” ve “pilotun uçuş saati dolduğu için uçmak istemediği” gibi kulaktan dolma bilgilerle yetinmek zorunda kaldık.

İstanbul müşteri temsilcilerini arayıp bilgi almak istediğimde ise uçağın rötarlı olduğundan bile haberdar olmadıkları gibi, herhangi bir bilgiye onların bile ulaşamaması bizlerin son derece karamsar zamanlar yaşamasına neden oldu.

Gate a gititğimizde İstanbuldan gelen rötarlı uçağın inmiş olduğunu yolcu ve bagajların indiriliyor olduğunu pencereden seyrettik.Taman artık nihayet uçuyoruz dediğimiz de,Saat 01.00 civarında, uçağa bindirilmek üzere bekleyen bagajlarımızın geri çekildiğini ve uçağın perondan ayrılışını hayretle seyrettik.Ama bize hala bir açıklama yoktu. Nihayet bir THY yetkilisinin gelip Uçuşun iptal edildiğini ve ancak ertesi sabah saat 09.00 da uçabileceğimizi söylediğinde saat 01.30 olmuştu.

Bu arada uçuşun iptalinin pilotla hiç bir ilgisi olmadığını uçağın Sabiha Gökçen Havaalanı’ndaki aksaklıklardan dolayı rötar yaptığını ve uçuş ekibinin uçuş saati dolduğu için hava kuraları gereğince uçamadıklarını öğrendik. Saat 02.30 da oteldeydik ve oteldeki hengamenin nedeni; otel rezervasyonunun daha 5 dakika önce yapılmış olması ve yeterli sayıda oda olmadığıyla ilgiliydi. Odalarımıza gittiğimizde (odayı hiç tanımadığım bir bayanla paylaşmak zorunda kaldım) saat 03.00 idi.

Yukarıdaki yaşanılan “bu kadarı da olmaz” dedirtecek olay için THY yetkililerinin aşağıdaki sorularımı ivedilikle yanıtlanmasını rica ediyorum.

1-Uçuşun son uçuş ve rötarlı olması dolayısıyla asgari insani şartları ortadan kalkmış olan Stansted havaalanında onca saat hapis tutulurken,neden bu durumun tazmini için bir şey yapılmadı.
2-Uçak daha İstanbuldan haraket ederken, uçuş ekibinin uçuş sürelerinin dolacağı belli değilmiydi.Eğer belli ise ( en az 5 saat öncesinden) neden biz sağlıklı bir şekilde bilgilendirilmedik ve neden biz en az 5 saat öncesinden otele yerleştirilebilecekken yerleştirilmedik.
3-Neden uçak uçacakmış gibi bizi ve bagajlarımızı orada hazır beklettiniz.Uger ucuz ekibi üçsa idi,havacılık kurallarını ihlal ederek ve bizleri riske atarak ucusu gerçekleştirecekmiydiniz.Yani bizleri o kadar saat orada sefil bir şekilde bekletmenizin nedeni neydi
4-Bu kadar yaşanılan olumsuzluğu ne sekide tazmin etmeyi düşünüyorsunuz.

Yukarıda acık ve net bir şekilde dillendirdiğim şikayet ve sorularımı, sizlerinde acık ve net bir sekide yayınlayacağınızı umuyor, şimdiden teşekkür ediyorum.

Saygılarımla”

829450cookie-checkTHY “bu kadarı da olmaz” dedirtti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.