‘THY grevinden Türkiye zarar görür’

Yılmaz, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın, THY yönetimine ”Makul, verebileceğinizin en yükseğini verin. Çalışanın hakkını verin, kimseyi mağdur etmeyin” dediğini bildirdi.


İsmet Yılmaz, bakanlıkta bazı gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında, THY’de bir grev olması halinde Türkiye’nin bundan zarar göreceğini ifade etti.


Greve gidilmesi halinde sektörde bir boşluk oluşacağını kaydeden Yılmaz, ”Bu boşluğu Atlasjet, Pegasus ve Onur havayolları ile daha birkaç tane özel havayolu doldurur diye düşünüyorum. Bu boşluğu doldurduktan sonra THY’nin kaybettiklerini tekrar telafi etmesi pek mümkün değildir” dedi.


Yılmaz, Başbakan Erdoğan’ın bu konuda bir talimatı ya da bir talebinin olup olmadığı konusundaki soruyu yanıtlarken, konunun Ulaştırma Bakanlığı’nın yanı sıra THY’nin Özelleştirme İdaresi Başkanlığına bağlılığı nedeniyle Maliye Bakanlığı’nı da ilgilendirdiğini belirtti. Yılmaz, Başbakan Erdoğan’ın uzlaşmadan yana olduğunu ve geçmişteki toplu iş sözleşmelerinde de ”Cimri olmayın, hakkını verin” dediğini kaydetti.


Başbakan Erdoğan’ın, THY’deki süreçte de iki tarafın da uzlaşmayla yaklaşmasını istediğini vurgulayan Yılmaz, ”Sayın Başbakan THY yönetimine, ‘makul, verebileceğinizin en yükseğini verin’ diyor. Sayın Başbakan, ‘çalışanın hakkını verin, kimseyi mağdur etmeyin’ dedi. ‘Güçsüzlere destek verin’ dedi” diye konuştu.


Yılmaz, Başbakan Erdoğan’ın THY’de olası grevden dolayı turizm sektörünün bundan olumsuz etkileneceği kaygısı bulunup bulunmadığı konusunda ise, bu konuda kuşku olmadığını dile getirdi.


Yılmaz, ”TÜRSAB Başkanı da söyledi. Eğer bir grev olursa Türkiye 5 yılını kaybeder. Başbakan da grev olursa Türkiye’nin kaybedeceğini düşünüyor” dedi.


AÇIK GAZETE: O halde çalışanın hakkını veriniz Yılmaz Bey!

1046240cookie-check‘THY grevinden Türkiye zarar görür’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.