THY işçilerine Londra’dan uluslararası destek

THY’de haksız yere işten atıldığı belirtilen 305 işçinin işe geri alınması için grevin sürdüğü belirtilen ITF açıklamasında THY’deki haklı grevin ITF tarafından desteklendiği ve THY’nin Uluslararası İşçi Organizasyonu’na (İLO) da şikayet edildiği aktarıldı.

“THY işverenin grevdeki sendika Hava-İş ile konuşarak anlaşma yoluna gitmek yerine, grev kırıcılarını devreye soktuğu” öne süren açıklamada Hava İş çalışanlarıyla dayanışma göstermek amacıyla 7-20 Ekim arasında Hindistan, Filipinler, Kore ve Avustralya’daki sendikalı ulaşım işçilerinin THY protesto bildirilerini dağıtacaklarını belirtti.

ITF, ayrıca turizm sektöründe mücadele eden sendikaların da THY büro ve Türkiye’nin dış temsilciklerinde tepkilerini duyuracakları bilgisini de verdi.

BİLDİRİNİN İÇERİĞİ

Bildiride “Güneş, deniz ve işten kovulma… Gerçek Türkiye’ye hoşgeldiniz” yazılı bavul etiketi resminin altında “Sayın yolcular, THY ile umarız güvenli bir yolculuk yaparsınız. Ne yazık ki bazı THY kabin yolcuları mutsuz…” spotu yer aldı.

Bildiride şöyle denildi:

“İşten haksız olarak atılan 305 işçi mücadelesini sürdürüyor. Türkiye’deki mahkemelerin işten atılan işçilerden 170’ini haklı bulmasına karşın THY yönetimi haksız ısrarını sürdürüyor. THY işçileri geri adım atmayarak, uluslararası desteği de arkalarına alarak Mayıs ayından bu yana mücadelelerini sürdürüyor…

Biz 305 işçinin haklarının tanınarak saygı çerçevesinde işe geri alınmasını talep ediyoruz. Lütfen www.reinstate305.org adresine girerek Türk hükümeti ve THY yönetimine; ‘yolcuların ve kabin çalışanlarının sağlık ve güvenliklerini öncelikle sağlamalarını, işçi haklarına saygı göstermelerini ve anlaşma masasına geri dönmelerini istiyoruz…’ mesajını gönderiniz!”

849180cookie-checkTHY işçilerine Londra’dan uluslararası destek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.