THY ve KTHY büroları da uçacaktı…


 


FARUK ESKİOĞLU / AKŞAM LONDRA (30.6.2007) Londra’da bulunan parça tesirli bomba yüklü araçların tam ortasında Türk Hava Yolları (THY) ve Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) büroları da yer alıyordu. Araçların infilak etmesi durumunda iki Türk kuruluşu ve yüzlerlerce eğlence yerinin de yer aldığı 400 adımlık bir yarı çaptaki çember cehenneme dönecekti… Londra polisi kameralardan bombacı avına başladı…


 


Londra’nın her türlü gösteri ve Noel eğlencelerine ev sahipliği yapan Trafalgar Meydanı’na çıkan Haymarket Caddesi’ndeki gece kulübü “Tiger Tiger” müşterilerinden gelen şikayet üzerine polis park edilmiş halde bomba yüklü iki araç tesbit etti.


İlk araç yeşil mercedes THY Londra bürosunun da yer aldığı Haymarket’deki Tiger Tiger nightclub önünde, ikinci araç mavi mercedes ise yine Trafalgar Meydanı’na çok yakın Cockspur Street’te bırakılmış olarak bulundu. İkinci araç şüpheli parktan dolayı Cuma gecesi 3.30’da Park Lane Caddesindeki park yerine çekildi. Araç park yerindeki yanlış parktan çekilen bütün araçlar da incelemeye alındı. İlk aracın Haziran ayı içinde İskoçya’dan çalındığı tesbit edildi.


Çevreyi boşaltan polis, bomba düzeneklerini tesirsiz hale getirdi. Yapılan incelemede otomobillere cep telefonuyla patlatılabilecek bombanın parça tesirli olduğu ve patlaması halinde etkisinin araçtaki 60 litre yakıt, çivi ve tüple daha da artacağı saptandı.


Polisten yapılan ilk açıklamada patlayıcının ateşleme düzeneğinin son anda çalışmamış olabileceği vurgulanarak olası bir infilakta her aracın 400 adımlık bir yarı çaplı çemberi cehenneme çevirebileceği ve çok sayıda yaşama malolabileceği belirtildi.


EL KAİDE’DEN ŞÜPHELENİLİYOR


Bombalı araçların bulunmasıyla her iki aracın park edildiği sokaklar arasında kalan THY ve KTHY büroları da dahil pek çok eğlence merkezi, lüks restoranlar ve geceleri de açık olan turistik mekanlar olası bir felaketi atlatmış oldu…


Polisin bölgedeki işyerlerini iki hafta önce uyardığı ortaya çıktı… Ülke çapındaki bütün gece kulüpleri de olası bir bomba yüklü araç saldırısına karşı uyarıldı.


Polis ayrıca internetten “Bugün söylüyoruz ki Allah adına Londra’yı bombalayacağız” tehditinin tesbit edildiğini de açıkladı.


Emniyet Genel Müdürü İan Blair, uluslararası terörizmin bomba yüklü otomobil ve kamyonetler ile ülke için gerçek bir tehdit oluşturduğunu söyledi… Uzmanlar da bombanın hazırlanış tekniği gözönüne alındığında Irak’ta aynı yöntemi kullanan El Kaide’nin işi olabileceğini açıkladı.


İki bombalı aracın bulunmasından sonra Metropolitan polis ve istihbarat birimlerinde bombacı avına başladı… Piccadilly Circus ve Trafalgar Square’daki binlerce işyeri ve trafik gözetleme kameraları incelemeye alındı…


HARİTA: Oklar bombalı araçlar ile THY ve KHY’nin bürolarını gösteriyor…

701040cookie-checkTHY ve KTHY büroları da uçacaktı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.