THY: Zanlılar transfer yolcusuymuş

THY, Londra’daki terör saldırısının zanlılarından olan iki İngiliz vatandaşının Londra-Karaçi uçuşlarını THY ile yaptığı yönündeki haberlere ilişkin, ”İlgili yolcular transfer yolcularıdır. Şahıslar, Atatürk Hava Limanı’ndan geçerken bütün kontrollere tabi tutulmuş ve herhangi bir yasadışı doküman yahut davranışlarına rastlanmamıştır” dedi.


THY’den yapılan yazılı açıklamada, ”Medyaya yansıtılan haberlerde, Londra’daki menfur terör saldırısının zanlısı olan Shahzad Tanweer ve Mohammed Sidique Khan isimli İngiliz vatandaşlarının, 18 Kasım 2004’te Londra’dan Pakistan’a gittikleri ve 8 Şubat 2005’te de Karaçi’den Londra’ya döndükleri, bu uçuşlarını da THY ile yaptıkları bilgisinin yer aldığı hatırlatıldı.


Açıklamada, ”İlgili yolcular transfer yolcularıdır. Bu haber vesilesiyle transfer uçak seyahatlerine ilişkin uluslararası uygulamaları kamuoyuna bir kere daha hatırlatma gereği duyulmuştur.


Transit yolculara ilişkin yasal kontroller, ilk hareket ettikleri nokta ile varış noktasında yapılmaktadır. Bu yolcular transfer noktalarında o ülkeye giriş yapmamakta (pasaport ve gümrük hattının ötesine geçmemekte), geldikleri uçaktan uluslararası bölge sayılan bekleme bölgelerinde durarak, uçuş saatinde doğrudan gidecekleri uçağa alınmaktadırlar. Uçağa binerlerken sadece kendileri ve el bagajları güvenlik kontrolünden geçerek uçağa alınmaktadırlar.


THY, bu uluslararası zorunlu kurala ek olarak bütün transit yolcularının ayrıca doküman kontrolunü de (Pasaport, vize vb.) yapmakta, böylelikle sahte dokümanla kaçak seyahat edilmesine engel olmaktadır” denildi.


 

1022890cookie-checkTHY: Zanlılar transfer yolcusuymuş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.