THY’de greve ‘EVET!’

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası’nın (Hava-İş), toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı aldığı Türk Hava Yolları (THY) A.O. ve THY Teknik A.Ş’de 4 gün önce başlatılan grev oylamasında ”evet” kararı çıktı.
THY A.O’da grev oylamasında 9 bin 570 çalışanın oy kullandığı, 5 bin 15 greve ”evet”, 4 bin 555 ”hayır” oyunun çıktığı kaydedildi.
Teknik A.Ş’de de greve ”hayır” kararı için gerekli oya ulaşılamadığı, ”evet” oylarının çoğunlukta olduğu bildirildi.
THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, THY A.O. ve THY Teknik A.Ş’de greve ”hayır” kararı için gerekli oya ulaşılamadığını belirterek, ”Şu andan itibaren sorumluluk sendika yönetimindedir. Biz masaya koyduğumuz teklifin arkasındayız” dedi.


Karlıtekin, THY Genel Müdürü Temel Kotil ve THY Teknik A.Ş Genel Müdürü İsmail Demir ile yaptığı basın açıklamasında, bundan sonraki sürecin nasıl işleyeceğine ilişkin, sendika yönetiminin bu durumu değerlendirip yeni bir yaklaşımda bulunmasını beklediklerini, artık inisiyatifin sendikada olduğunu belirterek, ”Onun dışında bizim başkaca bir planımız yok” dedi.
Bir gazetecinin, ”Uzlaşma olmazsa lokavt ilan edeceğinizi söylemiştiniz” hatırlatması üzerine de Karlıtekin, şunları söyledi:
”Yönetimimizin kararı budur. Biz şirketimizin kısa dönemde önünü açıp uzun vadede şirketin başını belaya sokabilecek hiçbir sürecin içinde olmayacağımızı beyan ettik. Bir sıkıntıya doğru bu şirketi götüremeyiz. Sonunda bu şekilde bir tavır almamız, yine şirket çalışanlarının iş güvenliğini tehdit eden bir tavır olup, popülist bir tavır olur.”
 

1046570cookie-checkTHY’de greve ‘EVET!’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.