THY’nin imajı için 4 trilyon…

Yıl sonunda kısmen özelleştirilmesi beklenen kurum, reklamlarında büyüyen uçak filosuyla önde gelen havayolu şirketleri arasında yer alacağı vurgusu yapacak.


Özellikle RJ tipi uçaklarda meydana gelen korozyon (madenlerde aşınma) yüzünden sıkıntılı günler yaşayan Türk Hava Yolları (THY), uçakları önce bakıma almış, daha sonra gerek üretici İngiliz firmanın onayı gerekse Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün bilgisi doğrultusunda yeniden uçurmuştu. Şirket, uçaklarla ilgili iddiaları cevaplamakta yetersiz kalıp, bu konuda çok eleştiri alırken, RJ’lerin sefer yaptığı hatları da geçici olarak iptal edince birçok yolcuyu mağdur etmişti. Filodaki uçakların yetersizliği yüzünden sık sık rötar yaşayan Hava Yolları, son dönemde de acenteler aracılığıyla satılan fazla biletler nedeniyle büyük tepki gördü.


Yıl sonunda yüzde 15’i halka arz edilecek şirketin daha da değer kazanması amacıyla çok kapsamlı bir kampanya yapmaya hazırlanan şirket, görsel ve yazılı reklamlarla güven tazelemek istiyor. Reklamlarda, şirketin altyapı ve eğitilmiş insan gücü açısından dünyanın sayılı havayolları arasında gösterildiği ön plana çıkarılarak, milyon dolarlık teknik yatırımlarla daha da büyüyeceğine dikkat çekilecek. Özellikle Sabiha Gökçen Havaalanı’nda gerçekleştirilecek ve toplam 360 milyon dolara mal olacak Havacılık Bakım Onarım ve Modernizasyon Merkezi Projesi’yle bölgede bakım merkezi haline gelecek olan havayollarının, buradan yıllık 300-400 milyon dolar gelir sağlayacağı anlatılacak. Ayrıca Airbus ve Boeing firmalarıyla yapılan anlaşma doğrultusunda filoya dahil edilecek uçakların tanıtımına da genişçe yer verilecek. Airbus şirketiyle geçen ay Paris’te imzalanan anlaşma çerçevesinde, yaklaşık 3 milyar dolar tutarındaki 36 adet yolcu uçağı 2005 yılı sonundan 2008’e kadar teslim alınacak. Şirketin, açılması planlanan iç ve dış hatların müjdesini de vereceği reklam ve tanıtımlarda, pilot ve hostes alımlarıyla birlikte önümüzdeki dönemlerde uçuş ekibi sıkıntısı yaşamayacağı belirtilecek.


Şu anda 1,8’i halka açık olan THY’nin yıl sonunda yüzde 15’inin daha halka arzı için çalışmalar devam ederken, şirket de sürece olumlu katkıda bulunmak amacıyla kârlı bir dönemi geride bırakmayı hedefliyor. Yılın ilk üç ayında 2,2 trilyon lira faaliyet zararı açıklayan şirket, bu hafta içinde açıklayacağı 6 aylık faaliyet raporundas ise kâr ilan edecek. Yıl sonunda Türk Hava Yolları’nın yüzde 15’inin daha halka arz edilmesiyle borsadaki Erdemir gibi en büyük şirketlerden biri haline gelecek.
 

675680cookie-checkTHY’nin imajı için 4 trilyon…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.