Times: Erdoğan’a istifa çağrısı

Times ayrıca istifa eden Çevre Bakanı’nın “Erdoğan’ın da istifa etmesi gerektiği” görüşüne geniş yer veriyor.

Gazete, istifalardan en çok Çevre Bakanı Erdoğan Bayraktar’ınkine odaklanıyor. “Çevre Bakanı dün yaptığı açıklamada savcıların yasadışı olduğunu iddia ettikleri imar planlarından Başbakan Erdoğan’ın haberi olduğunu savundu.” diyen gazete, Bayraktar’ın Erdoğan’ın da istifa etmesi gerektiğine inandığını canlı yayında söylediğini de habere ekliyor.

Geçen hafta yapılan şafak baskınlarından ve ayakkabı kutularında bulunan nakit paradan bahseden Times, bu yolsuzluk skandalının “Erdoğan’ın11 yıllık iktidarında karşı karşıya kaldığı en büyük kriz” olduğunu öne sürüyor.

İran’a yasadışı para transferi yapıldığı ve imar projeleri için rüşvet verildiği iddialarının araştırıldığı soruşturmanın eski bakanlar Muammer Güler, Zafer Çağlayan ve Erdoğan Bayraktar, oğulları, iş adamları ve memurlara odaklandığını aktaran gazetenin haberi şöyle devam ediyor:

“Erdoğan soruşturmanın, Adalet ve Kalkınma Partisi’ni sarsmayı amaçlayan uluslararası bir komplodan ibaret olduğu görüşünde.

Pakistan’dan dönüşünde [Ankara] Esenboğa havalimanında destekçilerine konuşan Başbakan, yolsuzluk skandalıyla bağı olduğu keşfedilen kişilerin bundan sorumlu tutulacağını söylediyse de suçlamaların halka karşı kurulmuş bir komplo olduğunu sözlerine ekledi.

Hükümeti yolsuzluk soruşturmasını başlatan polise misilleme yapıp operasyonların başladığı Salı gününden bu yana yüzden fazla amiri görevden aldı.

Soruşturma ve buna karşı yapılan misilleme aslında Başbakan’ın hükümetinin temelini oluşturan koalisyonun içinde bulunduğu kavganın bir parçası.

Erdoğan’ın sözde düşmanı Pennsylvania’da oturan Fethullah Gülen adında yaşlı bir hoca. Gülen’in destekçileri, ılımlı İslam, Türk milliyetçiliği ve inançlar arası diyaloğu benimseyen uluslararası bir ağ oluşturuyor.

Normalde yumuşak sözler kullanan Gülen geçen hafta yayınladığı öfke dolu vaazında yolsuzluk soruşturmasını durdurmaya çalışanların “evlerine Allah’tan ateş düşürmesini” istedi.

Gülen’in avukatları soruşturmayla doğrudan bağı olduğu iddialarını reddetse de takipçilerinin emniyet ve adalet birimlerinde kuvvetli varlık gösterdiğine inanılıyor.

Soruşturmada adı geçen üç bakan da kendilerine yöneltilen suçlamaları reddediyor.”

1405360cookie-checkTimes: Erdoğan’a istifa çağrısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.