Times: Türkler geliyor!

Times başyazısında, Türklerin Orta Asya’dan batıya göç serüvenini anlatan serginin görülmeye değer olduğunu yazdı.


Aynı zamanda serginin medya sponsoru olan Times, okurlarına sergiyi şöyle anlattı:


”Hıristiyanlık dünyasını, düşman Osmanlılar’a karşı biraraya getirmek isteyenlerin savaş çığlığıydı. Bizansın yıkılışı, İnebahtı Savaşı, Malta kuşatması ve Viyana kapılarındaki son savaş, Avrupa’nın atalarından gelen anılarında derin kökler salmıştı… Türkler geldiler. Zincirli zırhlar, gümüş kasklar, çelik kamalar, yeşim taşlarıyla kaplı kılıç kınları ve turkuvaz Kraliyet Akademisinin galerilerindeki projektörlerinin ışığında pırıl pırıl parlıyor.”


”TEK TEK İNCELEYİN”

Ekonomi gazetesi Financial Times gazetesinin kültür-sanat sayfasında yer alan yaklaşık yarım sayfalık değerlendirmede de sergiyle Türklerin tarih boyunca Batı’ya yaklaşan kültürlerinin bir hikayesini sundukları vurgulandı.


Sergiyi ”zengin ve sınırları geniş bir sanat olayı” olarak niteleyen yazar, sergide yer alan eserleri, dönemlerini de dikkate alarak geniş bir analize tabi tuttu.


Londra’da hemen her metro yolcusunun okuduğu yüksek tirajlı ”Metro” gazetesi ve ünlü akşam gazetesi Evening Standart da Türkler sergisiyle ilgili geniş değerlendirmelere yer verdi. Evening Standart, iki gün boyunca sergi hakkında olumlu izlenimler yazarken; Metro gazetesi de ”Türk lokumu ziyafeti” başlıklı yazısında, sergiyi ”beş üzerinden dört yıldızlık bir kültür ve sanat olayı” olarak niteledi. Metro yazarı, sergiyi gezme niyeti bulunanlara, ”Bu önemli sergide yer alan her bir eseri uzun ve dikkatli gözlerle inceleyin” tavsiyesinde bulundu.


Fotoğrafta, Londra metrosundaki sergi afişini görüyorsunuz…

777670cookie-checkTimes: Türkler geliyor!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.