Times’dan THY eleştirisi

Gazete, daha önce İngiliz havayolları British Airways uçağı ile Türkiye’ye giderek buradan Suriye’ye geçmek isteyen bir kızın, havayolları görevlilerinin şüphelenerek polisi uyarması sonucunda, aprondaki uçaktan alınmasını örnek gösterek, THY’nin gereken özeni göstermediği eleştirisini yapıyor.

Gazete, kızlarla aynı okulda okuyan dördüncü bir kız öğrencinin de, Aralık ayında yine THY uçağı ile Türkiye’ye ve oradan Suriye’ye geçtiğini yazıyor.

Telegraph ise aynı konuda hakkındaki haberinde, Türkiye’ye tek başına gitmek isteyen genç yolcuların, sorgulanabileceğini yazmış.

Üç arkadaşın Suriye’ye gittiği tahminlerinin ardından Başbakan David Cameron, havayolu şirketleri ile beraber, yalnız başına Türkiye’ye uçmak isteyen Britanya vatandaşı gençler için yeni önlemler alınabileceğini söylüyor.

BAŞBAKAN’DAN UYARI

Öte yandan Başbakan David Cameron, İngiliz gençlerin IŞİD’e katılmalarının önlenmesi için, İngiltere’den Türkiye’ye uçan havayolu şirketlerine, Türkiye’ye gitmek için uçağa binen gençleri polise bildirmesi talimatı verildiğini açıkladı.

853570cookie-checkTimes’dan THY eleştirisi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.