‘Tip 1’ diyabet türüne karşı aşı geliştirildi

ABD’den İtalya’ya gelen Maria Grazia Roncarolo’nun başkanı olduğu merkez denenme aşamasındaki aşının 100 cocuk üzerinde uygulandığını, bu çocukların bes yıl süreyle takibe alındığını, sonucun basarılı olması durumunda aşının satışa sunulacağını açıkladı.
 
Merkez ayrıca Tip 1 diyabet geliştirme riski olan hastalara kan tahlili yapıyor ve özellikle çocuk hastalar icin ensulin hapları ve burun spreyi şeklindeki ensulin örnekleri üzerinde de calışıyor.
 
Merkezden yapılan açıklamada 2025 yılına kadar dünya genelinde 366 milyon kişinin Tip 1 ve 2 diyabete yakalanacağı, günümüzde 180 milyon diyabet hastasının mevcut olduğu, bunlardan 155 milyonunun Tip 2 diyabet hastası olduğu belirtildi.


İtalya’da her gün 14 yaş altında 4 cocuğun Tip 1 diyabet geliştirdiği vurgulandı. Tip 1 diyabetin henüz neden kaynaklandığı bilinmediği ancak dünyada en çok Sardunya Adası ve Laponya’da yasayanlarda görüldüğüune dikkat çekildi.
 
Önümüzdeki 14 Kasım Dünya diyabet gününde diyabet hastalarının sorunları ve bu hastalıktan korunma yöntemlerine dikkat çekilecek.

703430cookie-check‘Tip 1’ diyabet türüne karşı aşı geliştirildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.