Tüketiciler Birliği: Telekom yine aldatıyor

Tüketiciler Birliği Trabzon Şubesi Başkanı Saran yaptığı açıklamada, Türk Telekom’un şehir içi görüşme ücretlerine yüzde 25 zam, sabit ücretlere ise yüzde 50 dolayında zam yaptığını anımsatarak, tepkileri azaltmak için, ADSL ücretlerine indirim yapılmış gibi gösterildiğini kaydetti. Saran, ADSL abonelerinin yüzde 90’ının kullandığı 512 Kbit’lik sınırlı abonelik için, yüzde 2.4 gibi komik bir indirim yapıldığını söyledi. Büyük firmaların tercih ettiği, kullanıcısı az ve rekabetin yüksek olduğu dilimdeki indirimi tüm tarifelere yayılmış gibi gösterildiğini dile getiren Saran, gerçeklerin gizlendiğini ileri sürdü.


“ADSL’DE İNDİRİM SÖZ KONUSU DEĞİL”


Saran, ADSL’de herhangi bir indirimin söz konusu olmadığını, tüketicilerin yüzde 90’dan fazlasının gelecek ayki faturalarında bir değişiklik görmeyeceklerini ifade etti. Türk Telekom’un “pireyi deve” olarak göstermeye çalıştığını öne süren Saran, “Tekelci kasaba zihniyetiyle yönetilen Türk Telekom’un, kronikleşen bilgi kirliğinin itibarını da bitirdiğini” söyledi.


“HER OKULA ADSL KAMPANYASI YALANDIR”


Türkiye’nin yüzde 50’sinden fazla bir alanda, analog çevrimli santral kullanıldığını kaydeden Saran, bu nedenle tüketicilerin yarısına ADSL verilemediğini belirtti. Her Okula ADSL Kampanyası’nın büyük bir yalan olduğunu öne süren Saran, bu yalanın 2010’dan önce gerçekleşme imkanının olmadığı ifade etti. Saran, santrallerin sayısala dönüştürülmesi için hazırlık yapılmadığını belirterek, verilen sözlerin boş vaatlerden ibaret olduğunu savundu.


Küçük ilçe ve tüm kırsal kesimlerde, telefon görüşmelerinin dahi sağlıklı yapılamadığını kaydeden Saran, çevrilmeli internet bağlantısının bile büyük bir hayal olduğunu savundu. Saran, ADSL hayalleriyle Türkiye’nin, dünyanın en yüksek telefon ve internet faturalarıyla kandırılarak, dünyanın 50 yıl gerisinde yaşatıldığını söyledi. ANKA 
 

1039950cookie-checkTüketiciler Birliği: Telekom yine aldatıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.