Tükiye Raporu oylanıyor

Parlamentodaki Sosyalist, Liberal ve Yeşil grupların üyesi parlamenterler, genel kurulda tartışılan Türkiye raporunda önemli değişiklikler yapılmasını istediler.


Sosyalist Grup Başkan Yardımcısı Jan Marinus Wiersma imzasıyla yayımlanan bildiride, ”bu haliyle kabul edilmesi halinde raporun Türkiye’yi AB’den uzaklaştıracağı” belirtildi.


“KATI, ANCAK ADİL”


Avrupa Parlamentosu Genel Kurulunda Türkiye raporununun dünkü görüşmelerinde söz alan AP’nin Türkiye raportörü Camiel Eurlings, raporunu “katı, ancak adil” olarak değerlendirdi. Türkiye’deki reform sürecinin yavaşladığını iddia eden Eurlings, bundan üzüntü duyduklarını söyledi. Eurlings, özellikle ifade özgürlüğünün güvence altına alınması için Türk Ceza Yasası’nın 301. maddesinin değiştirilmesini arzu ettiklerini kaydetti. Türkiye’nin Ankara anlaşmasının gereklerini yerine getirmesini istediklerini de belirten Eurlings, sözde Ermeni soykırımının tanınmasının AB üyeliği için kriter olarak getirilmesini arzu etmediğini sözlerine ekledi.


REHN: “TÜRKİYE KIBRIS KONUSUNU AYRI TUTMALI”


AB Komisyonunun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn ise Türkiye’nin Ankara Anlaşmasının sorumluluklarını yerine getirme ile Kıbrıslı Türklere yönelik izolasyonların kaldırılması arasında bağlantı kurmaması gerektiğini söyledi.



 

1033910cookie-checkTükiye Raporu oylanıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.