TOBB, başmüzakere yardımcılığına talip

Hisarcıklıoğlu, Bakan Gül’ün de bu konuda TOBB’a muhakkak ”etkin bir rol verilmesi” gerektiğini kabul ettiğine dikkat çekti. 


Hükümetin TOBB’un bu yöndeki talebini dinlediğini belirten Hisarcıklıoğlu, Abdullah Gül’ün ”bu konuda TOBB’a muhakkak etkin bir rol verilmesi gerektiğini kabul ettiğini” söyledi.


Hisarcıklıoğlu, ”Müzakere sürecinde çeşitli sektörlerin çeşitli talepleri olacak. Bugün Türkiye’de tabanı en yaygın, en gelişmiş olan örgüt TOBB. Bu müzakereler devam ederken, toplumsal destek azalacak. Toplumsal destek azalırken, burada TOBB sigorta görevini yapabilir. Biz onun için bu görevi istiyoruz. Siyasetin, siyasetçinin zorlandığı, tıkandığı yerlerde TOBB önemli görev üstlenecek” dedi. 


Başmüzakereci yardımcılığı konusunda hükümetin tavrının ne olduğu konusundaki soru üzerine de Hisarcıklıoğlu ”Onlar kendi aralarında bu konuyu istişare edecek” dedi. 


Yine 5174 sayılı Odalar Birliği Kanunu’nun TOBB’A bu görevi verdiğini anlatan Hisarcıklıoğlu ”Kanunun AB ile müzakerede özel sektörün koordinasyonunu TOBB’a veriyor. Bu kanun hükmüdür. Kanunen de bu görevin TOBB’a verilmesi lazım. Yani bu konuda kanuni zorunluluk var” diye konuştu.

1021280cookie-checkTOBB, başmüzakere yardımcılığına talip

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.