Tokat iddialarını yalanlamadı!

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 2020 Olimpiyatlarını İstanbul’un kaybetmesiyle ilgili olarak “Kaybeden kendileri oldu diye düşünüyorum. Zira olimpiyat Türkiye’de, İstanbul’da yapılabilse dünyada gerçekten çok büyük bir değişim yaşatacaktı” dedi. Bakan Suat Kılıç, Başbakan Erdoğan’ın kendisini tokatladığı iddialarıyla ilgili soru yöneltilince, “Bunlar lüzumsuz” dedi.

Bakan Suat Kılıç, temel atma ve açılış programlarına katılmak üzere bugün Amasya’nın Merzifon ilçesine geldi. İlk olarak Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı’yı makamında ziyaret eden Bakan Kılıç, bakanlığının Merzifon’a yaptığı yatırımlar hakkında bilgi verdikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini tokatladığına ilişkin basına yansıyan iddialarla ilgili soru sormak isteyen bir gazetecinin sözlerini tamamlamasına izin vermeyen Bakan Kılıç, “Bunlar lüzumsuz. Amasya ve Merzifon’la, işiniz ve mesleğinizle alakalı konularda sorularınız cevap bulabilir” dedi.

Başka bir gazetecinin 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın yarı final ve final maçlarının İstanbul’da oynanması konusundaki soru üzerine Bakan Kılıç, “Türkiye’nin bir spor ülkesi olma iddiası var” dedi. Türkiye’nin spor ülkesi olma iddiasını sonuna kadar sürdüreceğini belirten Bakan Kılıç, şunları söyledi:

“Bizim 2020 Olimpiyat adaylığımıza aslında bakıldığı zaman bunun da arka planındaki temel felsefenin ülkemizi bir spor ülkesi yaklaşımı olduğu görülecektir. 776 tane spor tesisi inşa ediyoruz. 81 ilde bu kadar spor tesisi inşa eden bir ülkenin temel hedefi dünya çapında olimpiyat şampiyonları, dünya, Avrupa şampiyonları yetiştirmek ve ülkenin gençlerinin tamamını sporla buluşturmaktır. Akıl, ruh, beden sağlığı yerinde ve dünyada İstiklal Marşımızı okutabilecek bu yüksek başarıya erişebilecek adımlarıdır bütün bunlar. Ruh ve beden sağlığına önem veren bir yapıyla bir bu algıyı gerçekleştiriyoruz.”

2020 olimpiyatının alınamamasının çeşitli nedenleri olduğunu söyleyen Bakan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizim 5’inci adaylığımızda değişik nedenleri var. Ama gönül arzu ederdi ki beşinci defasında farklı bir coğrafyayı farklı bir kültürü, farklı bir ülkeyi, farklı bir kenti tercih edebilsinler. Kaybeden kendileri oldu diye düşünüyorum. Bu kadar istikrarsızlığın bulunduğu bir bölge, olimpiyatın temsil ettiği değerlere en üst düzeyde ihtiyaç duyan bir bölgeydi oysa ki. Olimpiyat, İstanbul’u tercih etmiş olsaydı, İstanbul merkezli bu büyük hareket dünyadaki en büyük dönüşümü bizim coğrafyamızda yaşatma imkanını yakalayacaktı. Olimpik hareket yeniden çok büyük bir heyecan dalgasına, gençliğin kurtuluş ümidine dönüşecekti. Olimpik hareket spora en mesafeli kalan bir coğrafyanın yeniden spor yoluyla dönüşümüne ve hayata tutunmasına imkan sağlamış olacaktı. İki yıllık adaylığımız boyunca bütün bunların ne kadar büyük fırsatlar olduğunu anlattık. Ne kadar önemli hamleler olduğuna dikkat çektik. Ama nihayetinde hiç olimpiyat yapmayan İstanbul değil daha önce olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapan Tokyo tercih edildi.”

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Yarı final ve finaliyle alakalı Türkiye Futbol Federasyonu tarafından başvuru yapıldığını dile getiren Bakan Kılıç, “Nihayetinde değerlendirme süreci belki önümüzdeki seneyi bulacak. O nedenle bugünden bir şey söylemek için çok erken. Ama biz 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası yarı final ve finalini olimpiyatın alternatifi olarak görmüyoruz. Olimpiyatları İstanbul’a 2020 yılına yönelik olarak kazandıramadık ama olimpik harekete yönelik inancımızı koruyoruz.”

Bakan Kılıç, ziyaret sonrasında Merzifon Olimpik Yüzme Havuzu açılış programına katılmak üzere belediye binasından ayrıldı. Yaprak KOÇER – Savaş TUTAK- Fehmi UMAN / MERZİFON (Amasya), (DHA)

1396120cookie-checkTokat iddialarını yalanlamadı!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.