Tokyo 60, İstanbul 36 oy

İstanbul’un Olimpiyat hayali yine gerçekleşmedi.

2020 Olimpiyatları’na ev sahipliği yapacak şehrin belirlendiği Arjantin’deki oylamada İstanbul, Madrid’i geride bırakıp Tokyo ile birlikte finale kaldı.

Ancak finalde kazanan taraf Tokyo oldu.

Adaylar İstanbul, Tokyo ve Madrid’in sunumlarının sona ermesinin ardından Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC) toplantı yaptı.

Toplantı sonrası yapılan ilk tur oylamada Madrid ile İstanbul’a eşit oy çıktı. Bu nedenle, final oylamasında Tokyo ile yarışacak şehrin belirlenmesi için iki şehir arasında ekstra oylama yapıldı.

94 IOC üyesinin oy kullandığı ekstra oylamada 49 oy alan İstanbul, 45 oy alabilen Madrid’i geride bıraktı ve 2. tur oylamasında Tokyo’ya rakip oldu.

Sonucun açıklanmasının ardından Türk heyetinde büyük sevinç yaşandı.

İlk turda oy kullanamayan 3 İspanyol IOC üyesinin de katılımıyla 97 IOC üyesi İstanbul ve Tokyo arasındaki tercihini yaptı. 23.20’de sonuçlar açıklandı ve Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapmaya hak kazandı.

TOKYO AÇIK ARA
IOC, 2020 Olimpiyat Oyunları’nın Tokyo’ya verilmesinin ardından, 3 oylamanın sonuçlarını da açıkladı. Yapılan açıklamaya göre oylamalar şöyle sonuçlandı:

1. TUR
TOKYO: 42
İSTANBUL: 26
MADRID: 26

EKSTRA OYLAMA

İSTANBUL: 49
MADRID: 45

FİNAL OYLAMASI
TOKYO: 60
İSTANBUL: 36

1395300cookie-checkTokyo 60, İstanbul 36 oy

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.