Tomori Pál Főiskola Üniversitesi’nden çağrı

Tomori Pál Főiskola Üniversitesi (TPF) Rektörü Prof.Dr. Meszlényi Rozsa’nın daveti üzerine Macaristan Kayseri Fahri Konsolosu ve Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) Başakanı Osman Şahbaz Budapeşte’deki kampüsü ziyaret etti.

Ziyarette Rektör Prof.Dr. Meszlényi Rozsa, Doç.Dr.Falus Orsolya ve Doç.Dr.Rédei Csaba kampüsü Konsolos Osman Şahbaz’a gezdirerek üniversite hakkında teferruatlı bilgi verdi.

Rektör Prof.Dr. Meszlényi Rozsa konuşmasında, ”Üniversitemizin Macaristan’da üç şehirde kampusü bulunmaktadır. Kampusümüz içerisinde tek kişilik ve iki kişilik odalarda kalabilecekleri öğrenci yurtlarımız bulunmaktadır. Birçok farklı ülkeden öğrencimiz var. 2004 Yılında Kalocsa şehrinde kurulan farklı fakültelerden oluşan yeni, genç ve dinamik bir eğitim kurumuyuz. Budapeşte’deki kampusümüz 1940 yılında inşa edilmiş 15 dönüm bahçe içerisinde birçok bitkinin yetiştiği bir saraydır. Burada 800 öğrenciye 52 akademisyenimizle iki dilde özel eğitim veriyoruz. İktisat, İşletme, Ekonomi, Pazarlama ve Lojistik alanlarımızda çok idalıyız. Macaristan’ın deneyimli ve alanında ün yapmış hocaları üniversitemizde ders veriyor. Türkiye’deki üniversiteler ile işbirliğine girmeyi çok arzuluyoruz. Sayın Konsolos Osman Şahbaz Bey sizden bu arzumuza elçilik yaparak destek olmanızı, Türkiye’deki üniversitelerle tanışmak güçlü olduğumuz alanlarda birlikte proğramlar, projeler gerçekleştirmeyi, kardeş üniversite olmayı arzuluyoruz. Öğrenci, hoca değişimi, Erasmus öğrenci hareketliliği proğramı ve çift diploma alanlarında ilk etapta işbirliğine hazırız” dedi.

Konsolos Osman Şahbaz şunları söyledi, ”Tomori Pál Főiskola Üniversitesine davet edilmekten, kampüsü gezmekten büyük memnuniyet duydum. Türiye’de sizin üniversitenizin kalibresine uygun üniversiteler ile işbirliği kurmanıza destek olmayı arzularım. Son onüç yıldır Türkiye’de güvenli, istikrarlı ve güçlü hükümetin başarılı çalışmaları sonucunda 81 ilde 108 Devlet, 72 Vakıf olmak üzere 180 üniversite sayısına ulaşmıştır. Ancak bu da genç ve dinamik nüfusu bulunan Türkiye’ye yeterli gelmemektedir. Daha önce farklı üniversitelerin işbirliği oluşturmalarında köprü vazifesi oluşturduğum gibi, Tomori Pál Főiskola Üniversitesi ile de ortaklıklar oluşturacak eğitim kurumlarına elçilik yapmaktan büyük mutluluk duyacağım” dedi.

Konuşmaların ardından kampüsü, öğrencilerin kaldığı yurdu Rektör Prof.Dr. Meszlényi Rozsa, Konsolos Osman Şahbaz’a gezdirdikten sonra üniversitenin kapısından yolcu etti.

770660cookie-checkTomori Pál Főiskola Üniversitesi’nden çağrı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.