Top Talat’da

Denktaş, meclisteki yemin töreninin ardından Talat ile meclis şeref salonunda bir araya gelerek, hükümeti kurma görevini Talat’a verdi.
   
Denktaş, burada yaptığı açıklamada, halkın yıl içinde demokratik imtihanını başarıyla verdiğini, bunda partilerin de gayreti olduğunu belirterek, CTP’yi ve diğer partileri kutladı.
   
CTP Genel Başkanı Talat’ın seçim gecesi yaptığı açıklamada, tüm halkı kucaklayacağını ve şımarmayacağını söylediğini anımsatan Denktaş, “Biz de kendisine güveniyoruz” dedi.
   
Toplumun zor süreçlerden geçtiğini ifade eden Denktaş, hep birlikte bu zor günlerin atlatılacağını söyledi.
   
Görev dışında olsa da kendisinin görevde olanlara her zaman yardımcı olacağını ifade eden Denktaş, Talat’a hitaben, ”Başarılarınızı izlemek istiyorum. Yüzümüzü ak çıkartacaksınız” dedi.
   
“ÖNEMLİ GÜNLER BEKLİYOR”


CTP Genel Başkanı Talat da görevi aldıktan sonra yaptığı açıklamada, kendilerini önemli günler beklediğini, bu şartlar altında görev yapmanın kolay olmadığını belirtti.
   
Kıbrıs Türk halkının tümünü kucaklayacaklarını, halk arasında ayırım yapmayacaklarını vurgulayan Talat, Kıbrıs Türk toplumunun kendilerine önemli bir destek verdiğini, bu desteğe layık olmaya çalışacaklarını söyledi.
   
Talat, “Kıbrıs Türk halkının haklarını teslim etmek gibi bir niyetlerinin olmadığını” söyledi.
   
Bugün hükümeti kurma çalışmaları çerçevesinde parti yetkilileriyle bir araya geleceklerini belirten Talat, bakanlar kurulu listesini en kısa sürede hazırlayacağını bildirdi.



 

677710cookie-checkTop Talat’da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.