Toplu görüşmelerde anlaşma yok

Hükümet ile memur sendikaları konfederasyonlarının Uzlaştırma Kurulu kararını değerlendirmek üzere yaptığı toplantı sona erdi.


Türkiye Kamu-Sen, Mutabakatsızlık Metni’ni imzalamadan toplantıdan ayrıldı.
Memur-Sen ise görüşmelerin sonuna kadar müzakereleri sürdürerek, Mutabakatsızlık Metninin altına imza attı.


Hükümet’in memur sendikalarına yaptığı son tekliflerin birincisinde, tüm memur maaşlarına gelecek yılın birinci ve ikinci 6 aylarında yüzde 3’er zam ve düşük maaşlılara 20+20 YTL’lik denge tazminatı ödenmesi yer aldı.


Hükümet’in diğer teklifinde ise düşük maaşlılara birinci ve ikinci 6 aylarda yüzde 4’er, bunun dışındakiler için yüzde 3’er zam öngörüldü.


“KARAR BAKANLAR KURULUNUN İNİSİYATİFİNDE”


Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Kamu İşveren Kurulu olarak sundukları 2 zam teklifinin Bakanlar Kurulu tarafından değerlendirileceğini ifade ederek, ”Bakanlar Kurulumuz bu rakamları konuşurken farklı bir karar verebilir mi? Bu tamamen Bakanlar Kurulumuzun inisiyatifindedir” dedi.


Şahin, Başbakanlık Yeni Bina’da Uzlaştırma Kurulu kararının ele alındığı toplantının ardından yaptığı açıklamada, sundukları önerilerin hiçte yabana atılır öneriler olmadığını vurgulayarak, enflasyonun üzerinde zam önerdiklerini kaydetti.


”EYLEMLİK SÜRECİ BAŞLAMIŞTIR”


Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, toplu görüşme sürecinde mali, sosyal ve özlük haklarına ilişkin taleplerinin karşılanmadığını dile getirerek, ”Eylemlik süreci başlamıştır. Bunun süresi, şekli bellidir. Bu süreç seçime kadar devam edecektir” dedi.


“ENGEL HUKUKİ DEĞİL SİYASAL”


KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, grev ve toplu sözleşme haklarının kullanılmasının önündeki engellerin halen kaldırılmadığını söyledi.


Toplu sözleşme hakkının çift taraflı hak olduğunu ve tek taraflı toplu sözleşme yapılamayacağını belirten Tombul, ”Bu yılki toplu görüşmelere başlarken taleplerimizi ifade etmiştik. Bizim toplu sözleşme ve grev hakkımız vardır. Önünde hukuki bir engel yoktur. Engel siyasaldır. Engel hükümetin kafasındadır. Bu engel kaldırmalıdır” diye konuştu.
 

1033780cookie-checkToplu görüşmelerde anlaşma yok

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.