Toplu sözleşmelerin 6’ncı turu başladı

Başbakanlık Merkez Binası’nda Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, yetkili sendikaların genel başkanları, Kamu İşveren Kurulu üyeleri katılıyor.


Bircan Akyıldız, toplu görüşmelerin son toplantısını gerçekleştirileceğini hatırlatarak, bu toplantının çok uzun sürebileceğini kaydetti.


Kamu çalışanlarının mali, sosyal, demokratik hakları ile çalışma hayatına ilişkin talepleri konusunda son noktaya gelindiğine işaret eden Akyıldız, bugün mali ve sosyal hakları görüşme imkanı bulabileceklerini düşündüklerini söyledi.


Masada sadece zam konusunun konuşulabileceğini ifade eden Akyıldız, ”Dileğimiz, kamu çalışanlarının umutlarını kırmadan, samimi yaklaşımla ortaya koyduğumuz taleplerin karşılık bulması ve samimi yaklaşıma siyasetin aynı şekilde cevap vermesidir. Bu amaçla, bu duygularla masaya gidiyoruz ve dileğimiz mutabakat zaptı imzalayarak masadan kalkmaktır” diye konuştu.


Ahmet Aksu da amaçlarının toplu görüşmelerden bir mutabakat metni ile ayrılmak olduğunu söyledi.


Bugünkü toplantıda olumlu gelişmeler olmasını umduklarını bildiren Aksu, ”Bugün itibariyle Hükümet’ten, Kamu İşveren Kurulundan net bir rakam bekliyoruz” dedi.
 

1047590cookie-checkToplu sözleşmelerin 6’ncı turu başladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.