Toplum Güvenliği Forumu kuruldu

Çok sayıda polis memurunun ve belediye yetkilisinin katıldığı forumda aralarında Aziziye Camii, İmece, Balık Arts ve Halkevi’nin de bulunduğu çeşitli toplum kuruluşları da yer aldı.


İlk toplantısını 7 Kasım’da Halkevi’nde yapan forumun Hackney, Haringey, Enfield ve İslington ilçelerinde toplumlarımızın yaşadığı sorunların tartışıldığı ve çözüm önerilerinin planlandığı bir platform olması bekleniyor.


Yapılan konuşmalarda toplum güvenliği ve uyuşturucu konularının, eğitim, gençlik çalışmaları, sağlık ve mesken sorunlarından bağımsız olarak ele alınamayacağı vurgulanırken, bu alanlarda toplumumuz ve kuruluşlarımız adına girişimde bulunacak bir yapıya çoktandır ihtiyaç duyulduğu da ifade edildi.


Bir süre önce farklı toplum kuruluşlarının yaptığı 10 ayrı araştırma çalışmasındaki ortak önerilerden biri olan forum, ilk olarak bu araştırmalardaki diğer önerileri planlamayı hedefliyor. Bunun için oluşturulan alt-komite, önerileri inceleyerek bunların bir ‘eylem planı’ şeklinde düzenlenmesi görevini üstlendi.


Daha sonra karar verilecek olan projelerin düzenlenmesi için başta belediyeler ve polis olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlarla görüşmelerde bulunulacak.


Forumun ilk toplantısında başkan seçilen Halkevi KoordinatörüYaşar İsmailoğlu, “Hackney Belediyesi Toplum Güvenliği Bölümü’nün desteği ile katıldığımız Toplumsal Katılım Projesi’nin bir sonucu olan bu forumun, toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini daha da ileriye götüreceğinden kuşkum yok. Hackney, Haringey, Enfield ve İslington Belediyeleri’nin destekleriyle Toplumsal Katılım Projesine katılan toplum kuruluşları ile beraber, bu alanda söz söylemek isteyen bütün kuruşuları foruma katılmaya çağırıyoruz.” diye konuştu.


4 belediye sınırı içindeki 10 kuruluş tarafından yapılan araştırmalar Türkçe konuşan ve Kürt toplumları açısından ev içi şiddet, çeteleşme ve silahlar, İslam korkusu, suçların algılanışı ve uyuşturucu kullanımı konularını incelemişlerdi. İngilizce, Kürtçe ve Türkçe olarak yayımlanan bu araştırmaların sonuçları, Eylül ayında düzenlenen bir konferansla da tartışmaya açılmıştı.


Araştırmaları düzenleyen kuruluşlar şunlardı:  Halkevi, Daymer, İmece, Aziziye Camii, Fatih Camii, Komkar, Kıbrıslı Türk Kadın Projesi, ETCA, Türk Kadın Destek Grubu ve Kürt Bilgi ve Danışmanlık Merkezi.

785160cookie-checkToplum Güvenliği Forumu kuruldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.