Toplum, Kağan Güner’e vefasını gösterdi

Toplumsal çalışmalarıyla tanınan ve İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği’nin de son başkanı olan Güner 9 Ağustos 2011’de İstanbul’da yaşamını yitirmişti.

Kağan Güner’in ailesi, dostları, sevenleri ve öğrencilerinin hazırladığı gecede Güner’in anıları paylaşıldı, şiir, müzik dinletisi ve sinevizyon gösterisi yer aldı. Mesajların okunduğu gecede Güner’in sanatçı arkadaşlarının gece için hazırladığı yapıtları da satışa sunuldu.

Baba Ercan Güner Kağan’ın dostlarına teşekkür etti…

AİLEDEN, ARKADAŞLARINA TEŞEKKÜR

Baba Ercan Güner, açılış konuşmasında Kağan’ın dostlarının vefa göstermesine teşekkür etti. Baba Güner, bir evladın 15 yaşından sonra artık ebeveynlerin olmaktan çıkıp topluma malolduğunu belirterek, gecede bulunan dostlarının Kağan’ı kendilerinden daha iyi tanıdıklarını söyledi.

Acılı baba, Kağan’ın Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde bir öğrencisinin ölümünden sonra yazdığı mektupla konuşmasını noktaladı.

“İYİ BİR ENTELLEKTÜELDİ”

Gecede konuşan Kağan Güner’in yakın dostlarından Abdullah Nihat Yılmaz da Kağan Güner’in çok yönlü bir entellektüel olduğunu belirterek hayatı boyunca emekten yana mücadele etitğini ve hiç bir zaman umudunu yitirmediğini söyledi.

Nihat Yılmaz, Kağan Güner’in gerek sanatçı yanıyla gerek sosyalist duruşuyla toplumun gelişmesi için çaba gösterdiğini vurgulayarak İngiltere’deki ulusalcı sanat camiasının “göçmen sanatı” kavramına “ayırımcılık” yapıldığı için karşı çıktığını söyledi.

Gecede yer alan Güner ailesi ve toplumun farklı kesimlerinden 350 katılımcı Kağan Güner’i hasretle andı…

“YERİ DOLDURULAMAZ BİR KAYIP”

İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği’nden yakın çalışma arkadaşı Jale Özer de Kağan Güner’in haksızlıklara karşı susmayan bir aydın olduğunu belirterek geçen 23 Nisan’da hasta olmasına karşın Kars’a giderek başbakanın “ucube” diye nitelendirdiği İnsanlık Anıtı’nın yıkılmasına karşı yapılan eyleme katılmasını anlattı.

Güner’in hayatı boyunca geleceği işçi sınıfının mücadelesinde gördüğünü belirten Özer, Güner’in erken ayrılışının Türkiye halkı ve İngiltere’deki toplum için büyük ve yeri doldurulamaz bir kayıp olduğunu sözlerine ekledi.

KAPLUMBAĞALAR DA ÖKSÜZ KALDI

Gecede Kağan Güner’in arkadaşlarından Ufuk Genç’in hazırladığı 25 dakikalık sinevizyon gösterimi yapıldı. Güner’in 1987’de Türkiye Dalyan’da deniz kaplumbağaları “caretta caretta”lar için yapılan eylem sonrasında düzenlediği basın toplantısındaki konuşmasıyla başlayan sinevizyon, Güner’in ailesi ve dostlarıyla birlikte yer aldığı fotoğraflarla sürdü.

Gecede ayrıca müzisyenlerden Genco ve Hüseyin ile Çiğdem ve Tahir, Kağan Güner için sahneye çıktı.

Kağan Güner’in abisi Okan Güner de Atilla Jozsef ait “Yedinci Adam” şiirini okudu.

838670cookie-checkToplum, Kağan Güner’e vefasını gösterdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.