Toplumsal Direniş Bayramı kutlanıyor

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın 29’uncu, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın kuruluşlarının 47’nci ve Kıbrıs’ın Türkler tarafından fethinin 434’üncü yıldönümü nedeniyle düzenlenen 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı kutlamalarına devam ediliyor. Bugün bir günlük resmi tatil.


Toplumsal Direniş Bayramı kutlamaları çerçevesinde diğer ilçelerde açılan “Silah Araç ve Gereç Sergisi”  yarın Lefkoşa’da  Yazlık Mücahitler Gazinosu’nda  10.00-12.30 saatleri arasında izlenebilecek.


KUTLAMALAR


Resmi kutlamalar çerçevesinde saat 09.30’da, Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu. Bunu Şehitler Anıtı’na saat 09.45’de, Cumhuriyet Parkı Anıtı’na saat 12.00’de çelenk konulması izledi. Gazimağusa, Girne, Güzelyurt ve İskele’de de saat 09.30’da Atatürk Anıtları’nda çelenk koyma törenleri yapıldı.  


Etkinlikler çerçevesinde yarın  “Mukavemet Yol  Koşusu yapılacak. Yayla Bar’dan (Boğaz) başlayıp Kırıkkale Mücahitler Evi önünde sona erecek.


Sahil Güvenlik Komutanlığı gemileri  saat 15.00-18.00 saatleri arasında halkın ziyaretlerine açık olacak. Gemiler, vatandaşlarla birlikte Girne sahillerinde seyire çıkacak.


Polis Genel Müdürlüğü bahçesinde saat 20.00’de GKK’nın kuruluş yıldönümü resepsiyonu verilecek.


GİRNE’DE HALK KONSERİ


Toplumsal Direniş Bayramı etkinlikleri çerçevesinde 2 Ağustos’da Girne Kalesi’nde halk konseri verilecek. Konser saat 20.30’da başlayacak.


Konser nedeniyle Yeni Erenköy ve Lefke’den saat 18.00’de, Gazimağusa, Güzelyurt ve İskele’den saat 18.15’de ve Lefkoşa Yazlık Mücahitler Gazinosu önünden saat 19.15’de otobüs kalkacak


YDÜ’DE ANMA GECESİ


1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Rumi Enstitüsü, 2 Ağustos Salı akşamı Anma Gecesi gerçekleştiriyor. Lefkoşa Mevlevihânesi’ndeki gece saat 20.00’de başlayacak.


YDÜ Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre gece, Kıbrıs’ı fetheden Osmanlı Padişahı II. Selim, Lala Mustafa Paşa ve Piyale Paşa ve Kıbrıs’ta hizmet veren tüm askeri ve siyasiler için düzenlenecek


Gecede, ilk olarak YDÜ Rumi Enstitüsü Neyzenbaşı Erol Soytaç, tasavvuf müziğinin seçkin örneklerinin yer aldığı bir ney konseri verecek.  Daha sonra araştırmacı-yazar Dr. Harid Fedai, Mevlâna Celaleddin Rumi’den rubailer okuyacak. Son olarak gecede Hakan Moral, Yaşar Akçay ve Ali Karayiğit’ten oluşan Kıbrıs Din İşleri Dairesi korosu konuklara ilahiler ve mevlit sunacak.


Anma gecesinde son olarak eski Mevlevi geleneğine uygun olarak kazanda helva pişirilip konuklara ikram edilecek.

681640cookie-checkToplumsal Direniş Bayramı kutlanıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.