Toplumun müzikteki ‘as’ları 11 Aralık Açık Gazete Gecesi’nde

Herkese açık olan gecede, Londra’da yaşayan sanatçılardan Kemal Külahçı, Cahit Baylav, Çiğdem Arslan, Sedat Sarıcı ile Ezo, Açık Gazete ile dayanışma amacıyla sahneye çıkacaklar.

Kemal Külahçı toplum içinde ilk müzik okulu Saz Evi’nin kurucusu olmanın yanısıra nitelikli konserler organize ediyor.

Toplumda ilk klasik müzik konseri grubu Nihavent’in kurucusu olan Baylav da halen klasik müzik dersleri veriyor. Eşiyle birlikte sahneye çıkacak Akgül Baylav ise Nihavent’in en eski üyesi sayılıyor.

Pek çok bestesi Türkiye’deki sevilen sanatçılarce seslendirilen Sedat Sarıcı ise düzenlediği müzik festivalleri ve yetiştirdiği öğrencilerle basında sıkca yer alıyor. Başarılı müzik öğrencisi küçük Ezo ise 1 Mayıs’taki Açık Gazete Gecesi’nde babasıyla yaptığı gösteri konukları büyülemişti.

Toplumun içinden çıkan ve son olarak Sezen Aksu konserinde söylediği Rebetika’yla büyük alkış alan Çiğdem Aslan da geceye renk katacak ‘As’lardan…

“11 ARALIK’TA KİMSEYE SÖZ VERMEYİNİZ”

Açık Gazete Editörü Faruk Eskioğlu, “Kriz haberlerinin baskın olduğu bir yılın sonunda yazarlarımız, okurlarımız, reklam veren iş ortaklarımız, Açık Gazete destekçileri ve meslektaşlarımız ‘hep birlikte felekten bir gün çalalım’ dedik… 11 Aralık akşamı yalnızca eğlenmek için biraraya geleceğiz ve doyasıya da eğleneceğiz…” dedi.

“11 Aralık’ta kimseye söz vermeyiniz” diyen Eskioğlu ayrıca gecede, yardım amacıyla yapılacak çekilişte Pegasus’un kazanana Londra-İstanbul gidiş-dönüş bileti hediye edeceğini belirtti.

Geceye destek veren sanatçılara ve Pegasus havayollarına teşekkür eden Eskioğlu, Açık Gazete’nin bağımsız çizgisini koruyarak toplumun avukatı olmayı sürdüreceğini sözlerine ekledi.

AYRINTILI BİLGİ: 07904 917 223
SOLCHE RESTAURANT: 182 STOKE NEWINGTON RD. N16 7UY
GECEYE KATILIM ÜCRETİ: £25

***

“Öteki”lerin sesi Çiğdem Aslan

Cahit ve Akgül Baylav klasik Türk Müziği icra edecek

Sedat ve Ezo Sarıcı keman ve gitarıyla çoşturacak

Kemal Külahçı sazı ile yüreğimize dokunacak

839680cookie-checkToplumun müzikteki ‘as’ları 11 Aralık Açık Gazete Gecesi’nde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.