“Toplumun sıkıntılarına çözüm arayacağım”

Enfield Haselbury bölgesinden İşçi Partisi adayı Suna Hürman, bölgesinde ciddi bir nüfus yoğunluğu olan toplumumuzu yerel yönetimde sesi olmak için aday olduğunu belirtti.İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi (İAKMC) çatısında toplumsal çalışmalarıyla da tanınan Hürman, aday olma amacını şöyle açıkladı:

“Enfield bölgesinde eşim Savaş Hürman oğlum Ahmet(15) ve kızım Ela (6) ile yaşamaktayım. 2003’den buyana Barclays Bankası’nda çeşitli görevlerde çalıştım, yine aynı bankada son üç yıldır işletme müdürü (Business manager) olarak çalışıyorum.

“BİR NEBZE OLSUN YARDIMCI OLMAK”

İAKM-Cemevi yönetim kuruluna genel sekreter olarak seçildim. İAKMC de yöneticilik yaptığım süre içerisinde toplumumuzun benim tahmin ettiğimden çok daha fazla sorun ve sıkıntılarının olduğunu fark ettim. Yaşadığım bölgede yani Enfield de yaşayan her beş kişiden birisinin Türkiyeli toplumun üyesi olduğunu öğrendim. Toplumumuzun yeterince temsil edilmediğini gördüm. İngilizce konuşamayan büyüklerimizin sıkıntılarına bir nebze olsun yardımcı olmak için Alevi yolunun öğretisi ve değirleridoğrultusunda siyaset yapmaya karar verdim.”

“İŞÇİ PARTİSİ ÇÜNKÜ…”

Hürman, İşçi Partisi’ni tercih nedenini de şöyle açıkladı: “Din, dil, ve ırk üzerinden siyaset yapmadığı sol, sosyalist politikası… Aynı zamanda parti tüzüğünde yer alan ve beni çok etkileyen toplumsal adalet, daha güçlü ve özgür bir toplum, eşit yurttaş söylemleri benim işçi partisi üyesi ve adayı olmamdaki sebeptir. İşçi sınıfının ve ezilen halkların kendini daha özgürce ifade edebildiği bir platform olduğu için İşçi Partisi saflarında yer almaya karar verdim.”“Aday olduğum bölgenin başlıca sorunları sağlık hizmetleri, güvenlik ve etnik kimliklerin temsiliyeti, bu sorunların çözümü için azami çaba gösterip hep birlikte projeler üretmeliyiz” diyen Hürman, “Gençleri kendi kimlikleriyle tanıştırıp onların ingilizsistemine entegre olmalarına yardımcı olmalıyız ve halkımızın yerel ve genel siyasette daha aktif rol almalarının yollarını aramalıyız diye düşünüyorum” diye konuştu.

“SİYASET HALK İÇİN YAPILMALI”

Hürman, “Henüz siyasette ileriye dönük planlarım yok” diyerek, “Siyasi hayatıma nasıl bir yön vereceğimi bilmiyorum. Bunun takdirini görev yaptığım süre içerisinde birlikte çalışacağım, bana bu konuda yardımcı olmalarını istediğim halkımıza bırakıyorum. Bence siyaset halk için yapılmalı eğer halk sizin başarısız olduğunuzu düşünüyorsa size de o iradeye saygı duymak düşer” diye devam etti… Enfield Haselbury bölgesinin diğer iki adayı ise yine İAKM-Cemevi çatısında toplumsal çalışmalarıyla tanınan Haydar Ulus ve George Savva bulunuyor.

849880cookie-check“Toplumun sıkıntılarına çözüm arayacağım”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.