‘Topraklarını koklayarak Anneler Günü kutlayacağız’

Direniş şehitleri annelerine geçen yıl ki Anneler Günü’nden geriye kalan Ali İsmail’in bluzu, Ahmet’in hırkası, Berkin ve Abdocan’ın topladığı kır çiçekleri oldu. Abdullah’ın annesi ‘Emine Erdoğan çocuklarıyla Anneler Günü’nü kutlarken, ben toprağı koklayarak kutlayacağım’ dedi

Kimisi polisin attığı gaz fişeğiyle, kimisi polis ve sivillerin şiddeti sonucu hayatını kaybetti. Onların ölümü annelerini yıkarken tüm Türkiye’yi de yasa boğdu. İşte o yiğitleri doğuran anneler için Anneler Günü bu yıl ilk kez Ali’siz, Ethem’siz, Ahmet’siz, Berkin’siz, Mehmet’siz ve Abdocan’sız geçecek. Bir eksiğimiz daha var; Fadime Ana. Bu yıl Anneler Günü’nde Fadime Ana, Mehmet’inin yanında olacak ama geride bıraktığı evlatları da ilk defa onsuz bir Anneler Günü geçirecek. Haziran Ayaklanması sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz, Ahmet Atakan, Abdullah Cömert ve Berkin Elvan’ın annesi, Anneler Günü’nde duygularını Aydınlık’la paylaştı.

‘Hediyesini hâlâ üstüme giyemedim’

Emel Korkmaz(Ali İsmail Korkmaz’ın annesi): Acıların en büyüğünü yaşıyorum ve inanın hiçbir anlamı yok. Geçen yıl Ali İsmail adına babası bir bluz almıştı ve ben o hediyeyi hala üstüme giyemedim. Ali İsmail hediye almayı sevmezdi. O sarılıp, öpüp ‘Annecim seni seviyorum’ deyip kutlamak isterdi. Babası da Ali Antakya’da değil diye onun adına bir hediye almıştı. Ali İsmail o kadar sevinmişti ki, ‘benim adıma hediye’ aldılar diye babasına defalarca teşekkür etti. Beni aradı ‘Annem, anneler günün kutlu olsun, seni çok seviyorum’ demişti. O hediyeyi de artık giyemem, Alişim’den bir hatıra olarak ömrüm boyunca saklarım. Bu yıl Alişim yok. Geçen yıl mutluyduk, huzurluyduk. Allah hiçbir anneye bu acıyı yaşatmasın. Ne Anneler Günü’nün ne de başka özel günlerin bir anlamı kalmadı. Çok acı çekiyorum, acı şeyler hissediyorum. Bu Anneler Günü de benim için ‘acıyı’ ifade ediyor.

‘Biz katil, hırsız doğurmadık’

Emsal Atakan (Ahmet Atakan’nın annesi): Hayatımı zehir ettiler. Bir anne olarak çok kötü duygular içerisindeyim. Hüzün doluyum. Hiçbir şekilde mutlu olamıyoruz. Her yıl Ahmet hediyeleriyle gelirdi. Geçen yıl saat sabah 8.00-9.00 gibi Ahmet beni kaldırdı ‘Hadi kalk kahvaltı yapalım bugün Anneler Günü’ dedi. Şarkı söyledi, öptü beni. Hırka almıştı bana onu verdi. ‘Kusura bakma annem daha güzel şeyler almak isterdim, ama öğrenciyim’ dedi. Onun o gözlerinde ışıltı, gülüşü bile bana yetiyordu. O benim evladım, çocuğumdu. İnan ki, artık anneler günü, babalar günü, bayram geliyor hiç umrumda değil artık. Hiçbir şeyin heyecanı yok artık. Etrafımda Ahmet’im yok, onun anıları, hayalleri kaldı. Yüreğim yanıyor. Ülkede hukuk, adalet yok. Bizim çocuklarımızın hiç bir suçu yoktu. Ama Tayyip Erdoğan kalkıp bizim çocuklarımızı suçlarla itham etti.

Katilleri, hırsızları suçlamıyor, bizm tertemiz çocuklarımızı suçluyor. Ben 24 saat ağlıyorum ama benim çocuğum geri gelmiyor. Biz çocuklarımızı onuruyla, şerefiyle toprağa verdik. Onlar tarihte hep yaşayacaklar. Ama yolsuzluk, hırsızlık yapan çocuklar; onlar çok kötü anılacaklar. Benim oğlum Ethem’in, Ali’nin, Abdullah’ın failleri yakalansın diye sokağa çıktı. Benim oğlum bu sene mezun olacaktı. Bunu elimden aldılar, biz ne zorluklar içinde büyüttük. Biz hırsız, katil yetiştirmedik. Biz şerefli, namuslu gençler yetiştirdik. Ben Ahmet’imle diğer direniş şehitleri ile gurur duyuyorum. Onlar bizim onurumuz. Biz katil, hırsız doğurmadık. Katil, hırsız doğuran anneler utansın.

‘Berkin’in hediyesi kır çiçekleri ve öpücüktü’

Gülsüm Elvan (Berkin Elvan’ınAnnesi): Anneler günü, bayram gibi bütün özel günlerimizi zehir ettiler. Ama ben bunu söylemek istiyorum; çocuklarımızı vuran kişiler, emir verenlerin de çocukları anneleri var. Onlar neler hissediyor? Bizim evlatlarımızı aldılar. Berkin’im gider kırlardan çiçekler toplardı getirirdi ve bir öpücük kondururdu. Benim için en büyük Anneler Günü hediyesi de oydu. Onun bir gülücüğü, öpücüğü bana yetiyordu. Sürekli şunu diyorum; kimin parmağı varsa, emir verenin de, yapanın da, cenabı Allah evlatlarını o destan yazan polislerin kurşunuyla alsın. Başka birşey demiyorum.

‘Katiller neden hâlâ dışarıda’

Hatice Cömert (Abdullah Cömert’in annesi): Abdullah’ım geçen yıl bana çiçek getirdi, elimi öptü, kucakladı ve ‘gel beraber yemek yemeğe gidelim’ dedi. Bu sene Abdocanım yok, ben kendimden geçiyorum, her gün gidip toprağına sarılıp öpüyorum. Biliyorum gelmeyecek. Ama ben anneyim, gece gündüz demeden ağlıyorum. Bugün Emine Erdoğan çocuklarıyla Anneler Günü’nü kutlarken, ben toprağı koklayarak kutlayacağım.Tayyip Erdoğan ‘ben emir verdim temizlemeleri için’ derken, Emine Erdoğan’ın hiç mi içi sızlamadı? Çocuk katilleri gündemde, idam konusu var. Peki ya Gezi şehitlerinin katilleri için neden adalet işlemiyor? Katiller neden hala dışarıda? Bugün Anneler Günü, ben burada yalnız toprağı öperken, katil annesinin yüzüne nasıl bakacak? Hiç mi vicdanı yok? Bugün tüm gezi şehitlerinin ve bu direnişe destek veren annelerin Anneler Günü’nü kutluyorum. Seda Akyüz – Aydınlık

1418270cookie-check‘Topraklarını koklayarak Anneler Günü kutlayacağız’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.