Toptan görevi Elekdağ’dan devraldı…

Devir teslim töreninde konuşan Elekdağ, TBMM’nin büyük bir oy çokluğu ile Köksal Toptan’ı TBMM Başkanı seçmesinin fevkalade isabetli bir karar olduğunu belirterek, ”Sayın Toptan, yapmış olduğu veciz konuşmayla da ideallerini ve aynı zamanda görev anlayışını ortaya koymuştur. Ben, yüksek göreve seçilmesi dolayısıyla kendilerine tebriklerimi sunuyorum” dedi.


Elekdağ, daha sonra Meclis Başkanı seçimine ilişkin resmi tutanağı Toptan’a sundu.


TBMM Başkanı Toptan da yaptığı konuşmada, Elekdağ’a teşekkür ederek, yemin törenin yapıldığı günde geç saatlere kadar çalıştığını ve Meclisi bugün de büyük bir dirayetle yönettiğini söyledi.


Toptan, ”4 veya 5 sene sonra yapılacak seçimlerde de Sayın Elekdağ’ın geçici veya kalıcı başkanlık yapabileceği kanaatini bizde uyandırmıştır. Değerli başkanımıza sağlık ve esenlikler diliyorum” diye konuştu.


TBMM’nin Atatürk’ün oturduğu bir makam olduğunu vurgulayan Köksal Toptan, şunları söyledi:


”Amacımız, Türkiye’mizin ileri ülkeler düzeyine ulaşmasını sağlayacak parlamento dinamizmini kazandırmak, aziz milletimizin önünü açmak, toplumumuzu, kendimize örnek olarak aldığımız, Atatürk’ün bize hedef olarak gösterdiği; çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarmak olacaktır. Geçen yıllarda yapılanlar, özellikle son 5 yılda yapılanlar, bizim böylesi büyük bir hedefi yakalamamızın mümkün olduğunu göstermiştir.


O nedenle biraz daha fazla çalışarak, biraz daha fazla koşarak, önümüzdeki dönemi daha verimli kılacak çalışmaları gerçekleştirmek durumundayız”


”Parlamentomuz açılalı çok kısa bir zaman geçmiştir, ama parlamentomuzdan Türkiye’nin her yerine yayılan olumlu hava gerçekten milletimizde yeni bir heyecan dalgası yaratmıştır” diyen Toptan, bunun hiç eksilmemesi için elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi.



 

1046550cookie-checkToptan görevi Elekdağ’dan devraldı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.