Topuz transferinde son gelişmeler!

F.Bahçe, önceki gün “Beşiktaş’la anlaştım” diyen Mehmet Topuz için dün müthiş bir operasyon gerçekleştirdi ve bu futbolcunun bonservisini 5 milyon euro+Gökhan karşılığında Kayserispor’dan aldı.

Kayserispor Kulübü, “Mehmet Topuz’un kulübümüzle işi bitmiştir. Kendisini transfer etmek isteyen Fenerbahçe ile görüşecek” açıklamasını yaparken, Mehmet Topuz “50 milyon dolar verseler de F.Bahçe’de oynamam” dedi.

Peki kulüpler anlaşamazsa ne olacak? Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu konudaki talimatları neye hükmediyor?

Hemen kısaca bir göz atalım…

A) Futbolcu istemediği bir takıma gitmez.
B) Futbolcu sözleşmesi devam ederken başka bir kulübe imza atamaz.
C) Futbolcu kulüpten alacaklarını öne sürüp, sözleşmesini feshetmek isterse, borçlu olan kulübe parayı ödemesi için süre tanınır.

Şimdi ne olacak?

Fenerbahçe, Beşiktaş ve Kayserispor arasındaki anlaşmazlık devam etmesi durumunda, Süleyman Hurma’nın da söylediği gibi olay hukuksal platforma taşınanacak ya da Mehmet Topuz yeniden Kayserispor’a dönecek. Yılan hikayesine dönen transfer harekatında Beşiktaş’ın asıl muhattabı Fenerbahçe… Çünkü Kayserispor, Mehmet Topuz’un haklarını Fenerbahçe’ye devrettiğini açıkladı. Beşiktaş, Fenerbahçe ile anlaşacak ya da Fenerbahçe bu transferden vazgeçecek. Son ihtimal ise Kayserispor, Fenerbahçe ile uygun bir zeminde bir daha anlaşacak ve Mehmet Topuz’u istediği kulüp olan Beşiktaş’a satacak.

Bir gün öncesine gidelim ve yetkili kişilerin yaptığı açıklamaları yeniden sizlere hatırlatalım…

BEŞİKTAŞ SPOR KULÜBÜ: “Kulübümüz, Kayserispor’un milli futbolcusu Mehmet Topuz için görüşmelere başlamıştır. Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret Aş., Mehmet Topuz’la görüşmelere başlandığını İMKB’ye bildirmiştir.”

SÜLEYMAN HURMA: “Ben, Mehmet Topuz’a seni isteyen kulüpler var biz Fenerbahçe ile anlaşmak üzereyiz. O yüzden ‘şu takımı tutuyorum, bu takımı tutuyorum’ şeklinde beyanlar verme, sanı yakışmaz dedim. Ya kulüpte kalırsın ya da hem senin hem de bizim anlaştığımız bir kulübe gidersin.”

SÜLEYMAN HURMA: “Başkanımız Recep Mamur ile Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım İstanbul’da biraraya geldi. Bu görüşmede hemen hemen mutabakat sağlanırken Fenerbahçe bizden pazartesi’ye kadar süre istedi. Mesele para değil, verilmiş bir söz var. Keşke Beşiktaş Mehmet’le anlaşmadan bizden onay alsaydı. Önce kulüple sonra futbolcuyla anlaşma sağlasaydı daha etik olurdu.”

SÜLEYMAN HURMA: “Yaşanan olaylardan sonra galiba Beşiktaş Kulübü Mehmet’e ‘Sen Beşiktaşlı olduğunu, Beşiktaş’ta oynamak istediğini belirten açıklamalar yap ki Fenerbahçe senden vazgeçsin. Biz de Kayseri’yi sana bize vermeleri için mecbur bırakalım’ dediler”

KENAN ÖNER: “Biz usul neyse onu yaptık. Başkanlar futbolcunun menajeri ve Mehmet Topuz’la anlaştık. Kaldı ki ben Beşiktaş’ta oynamak istiyorum diyen bir futbolcuya da bunu zorla ifade ettirmekte gafletten öte bir komplo teorisidir”

MEHMET TOPUZ: “Benim tavrım yüzde yüz bellidir. Beşiktaşlıyım, Beşiktaş forması giymek istiyorum. Kayserispor ile olan görüşmede onların değil, benim istediğim takıma transfer olacağımı söyledim. Onlar da kolaylık göstereceklerini ilettiler. Gideceğim takımın Beşiktaş olacağını üstüne basa basa bildirdim. Fenerbahçe ile görüşmelerim daha önce olmuştu. Dünden sonra olmadı”

F.BAHÇE SPOR KULÜBÜ: “Kulübümüz, Kayserispor ile Mehmet Topuz’un transferi konusunda anlaşmaya varmıştır. Bu transfer kapsamında Fenerbahçe Spor Kulübü bir oyuncusunu Kayserispor’a verecektir.”

SÜLEYMAN HURMA: “Bundan sonra Mehmet Topuz’un hangi takımda oynayacağı Fenerbahçe ile bu futbolcu arasındadır.

Fenerbahçe isterse oyuncusunu başka takıma satabilir. Mehmet Topuz’un bonservisi Fenerbahçe’nin elindedir”

BEŞİKTAŞ SPOR KULÜBÜ: “Gerekirse FIFA’ya kadar gideriz. Gelişmelerin ayrıntılarını tam olarak öğrendikten sonra gerekli girişimlere başlayacağız”

YILDIRIM DEMİRÖREN: “Beşiktaşlı’yım diyen futbolcu Beşiktaşlı’dır. O’nu almak isteyen olursa kendi ezikliği vardır. Mehmet Topuz camiamıza hayırlı olsun”

MEHMET TOPUZ: “Ben Fenerbahçe’de oynamak istemiyorum. Kulübüm ile anlaşmaları beni çok ilgilendirmiyor. 50 milyon Dolar da verseler Fenerbahçe’de oynamam”

MEHMET TOPUZ’UN MENAJERİ METİN KORKMAZ: “Mehmet Topuz gerekirse 1 yıl futbol oynamamayı göze aldı”

MEHMET TOPUZ: “Ben Beşiktaş forması giymek istiyorum. Kesinlikle Fenerbahçe forması giymeyeceğim. Gerekirse ocak ayını bekleyip çok sevdiğim Beşiktaşım’a kavuşurum”

YILDIRIM DEMİRÖREN: “Mehmet Topuz 2 gündür kendi başına, kendi isteğiyle Beşiktaşlı olduğunu, Beşiktaş’ta doğduğunu ve Beşiktaş’ta devam etmek istediğini söyledi. Artık Kayserispor’un bundan sonra anlayış göstermesi lazım. Çünkü Mehmet Topuz Beşiktaşlı ve Beşiktaş’ta oynamak istiyor. Ben, Kayserispor Kulübü Başkanı Recep Mamur ile de anlaşacağımızı düşünüyorum”

MEHMET ÖZHASEKİ: “Parayı veren düdüğü çalar. Elbette, bu konuda bir formül bulunur ve konu çözümlenir”

sporx

724250cookie-checkTopuz transferinde son gelişmeler!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.