“Totaliter bir kampanya yürüttü”

“Hem devletin imkanlarıyla, hem de partinin parasıyla kasırga gibi esen, insanlara sorgulama fırsatı vermeyen bir seçim kampanyası yürütüldü. Faşist, nazist ve komünist totaliler sistemlerde görülen bir kampanya yürütüldü”

DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Türkiye’deki seçimleri Haberdar Gazetesi’ne değerlendirdi. AK Partinin iktidar partisi olmanın maddi imkanlarını kullanarak bir seçim kampanyası yürüttüğünü söyleyen Zeybek, süreci “totaliter bir seçim kampanyası” olarak nitelendirdi.

“Tüm boş duvarları Başbakanın resmiyle kapladılar”

“Şu anda 1984 filmini izliyorum. Daha öncede defalarca izlemiştim. Bu bir bilimkurgu filmi. Totaliter ideolojilerinin toplumlara egemen olduğu bir dünya sistemini anlatıyor. Bunu niçin söylüyorum; Bu seçim kampanyasının totaliter bir kampanya olduğunu düşünüyorum” diyen Zeybek, İktidar Partisi’nin Türkiye’nin tüm boş duvarlarını Başbakanın resmiyle kapladığını belirtti.

“Tüm mitingleri canlı yayınlandı”

AK Partinin tüm mitinglerinin canlı yayınlandığını kaydeden Zeybek sözlerini şöyle sürdürdü: “Hem devletin imkanlarıyla, hem de partinin parasıyla kasırga gibi esen, insanlara sorgulama fırsatı vermeyen bir seçim kampanyası yürütüldü. Faşist, nazist ve komünist totaliler sistemlerde görülen bir kampanyaydı bu.”
“CHP korkusu saldılar”

Namık Kemal Zeybek halkın kamuoyu yoklamalarıyla da yönlendirildiğini savundu. Kişilere düşünme fırsatı verilmediğini dile getiren Zeybek, bu anlamda halka “CHP geliyor” korkusunun salındığını, bunu da AK Parti’nin yaptığını kaydetti.

“Eşine rastlanmayan bir durum”

Demokratik ve adil bir kampanya yürütülmediği fikrini yineleyen Zeybek sözlerini şöyle tamamladı: “Halk kitlelerinin içinde bulunduğu tarım, hayvancılık ve esnaf kesim yok oluşa doğru giderken bunlara sebep olan partinin bu oyu olması düşündürücüdür. Eşine rastlanan bir durum değil. Ne olacağını hep birlikte yaşayıp göreceğiz.”

1295900cookie-check“Totaliter bir kampanya yürüttü”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.