Tıp Bayramı kutlanıyor

Türk Tabipleri Birliği (TTB), başlattığı ”Beyaz Eylemler” çerçevesinde, bugün sağlık kurumlarında ”Beyaz G(ö)rev” adı verilen eylemi gerçekleştirme kararı aldı.


SAĞLIK BAKANINDAN UYARI


Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türk Tabipleri Birliğinin ”g(ö)rev eylemleri”nin tıp ahlakına aykırı olduğunu ifade ederek, ideolojik yaklaşımlar nedeniyle vatandaşların işlerini aksatanların hem idari hem de adli açıdan takip edileceğini söyledi.


CNN Türk televizyonunda katıldığı canlı yayında, ”Doktorlar eylem yapmayacaklar” diyen Akdağ, bütün doktorların işbaşında olacağını, hizmetlerini yerine getireceğini kaydetti. Akdağ, sağlık hizmetlerini aksatacak bir durumun ortaya çıkması halinde gereğinin yapılacağını vurguladı.


“EYLEME KATILIM YOK”


Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Necdet Ünüvar, ”Bayramların eylemlerle değil, bayram gibi kutlanması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.


Ünüvar, Tıp Bayramı dolayısıyla ziyaret ettiği Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, poliklinikleri gezdi.


Doktorlara kırmızı karanfil dağıtan Ünüvar, hastaların da şikayetlerini dinledi. En zor şartlar altında dahi görevlerini yerine getiren hekimlerin eylemlerinin, Sağlık Bakanlığı tarafından tasvip edilmesinin mümkün olmadığını belirten Ünüvar, ”Yaptığımız ziyaretlerde, vatandaşların da doktorların da eyleme katılmadıklarını gördük” dedi.

1040140cookie-checkTıp Bayramı kutlanıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.