Trabzonspor: 0 – Beşiktaş: 2

Hafta içinde Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde Wolfsburg’a yenilerek Trabzon’a moralsiz gelen siyah-beyazlı takım, daha çok savunma güvenliğini ön planda tutarken hücumda etkili olamadı.

8. dakikada Gökhan’ın pasında, ceza alanının hemen dışından Umut’un attığı şutta kaleci Hakan, yatarak topun sahibi oldu.
13. dakikada Tayfun’un sağdan ortasında, ceza alanı içinde iyi yükselen Gökhan topu kafayla Umut’a indirdi. Bu futbolcunun yakın mesafeden şutunda, kaleci Hakan’ın müdahale ettiği top direğin az farkla yanından kornere çıktı.
18. dakikada Selçuk’un uzun pasında, savunmanın arkasında topla buluşan Umut’un kaleci Hakan ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki aşırtma vuruşunda, Hakan’ın müdahale ettiği meşin yuvarlak Tayfun’un önüne düştü. Bu futbolcunun ceza alanı sağ çaprazından yaptığı vuruşta, top üstten auta gitti.
39. dakikada Colman’ın pasında ceza alanı dışında topla buluşan Umut’un yerden vuruşunda, kaleci Hakan’ı geçen meşin yuvarlak direğin dibinden auta çıktı.
44. dakikada Song’un sağdan ortasında, ceza alanı içinde iyi yükselen Umut’un kafa şutunda, top kaleci Hakan’da kaldı.
Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 eşitlikle sona erdi.
İkinci yarıya Beşiktaş’ta teknik direktör Mustafa Denizli, Tabata’nın yerine Yusuf’u, Uğur’un yerine de İbrahim Kaş’ı oyuna alarak başladı.
İlk yarıda hücumda etkili olamayan siyah-beyazlılar, Colman’ın hatasından topu kapan Ernst’in şutu ile ikinci yarının başında ilk ciddi tehlikesini golle sonuçlandırarak, öne geçmeyi başardı.
Beşiktaş kalecisi Hakan kalesinde başarılı olurken, siyah-beyazlılar, uzatma dakikalarında Bobo ile bulduğu golle karşılaşmadan 2-0 galibiyetle ayrıldı.
48. dakikada Colman’dan kaptığı topla ceza alanı dışından güzel bir vuruş yapan Ernst, kaleci Sylva’nın solundan topu filelerle buluşturdu: 0-1
56. dakikada Ceyhun’un pasında ceza yayı üzerinden Umut’un attığı şutta kaleci Hakan, yatarak tehlikeyi güçlükle önledi.
59. dakikada savunmanın uzaklaştıramadığı topu Ekrem kafa ile göndermek istedi, ancak meşin yuvarlak kaleci Sylva’da kaldı.
68. dakikada Tayfun’un sağdan ortasında, ceza alanı içindeki Gökhan’ın kafa vuruşunda, top yandan auta gitti.
73. dakikada Colman’ın sağdan ortasında, altı pas içindeki Tayfun’un kafa şutunda, kaleci Hakan topu kontrol etmeyi başardı.
79. dakikada Yusuf’un soldan kullandığı korner atışında, arka direkte kaleci Sylva ile karşı karşıya kalan Bobo’nun yakın mesafeden şutunda, meşin yuvarlak Sylva’ya çarparak kornere çıktı.
86. dakikada Alanzinho’nun ceza alanı dışından attığı şutta, kaleci Hakan topu güçlükle kornere çeldi.
90+3’te ani gelişen Beşiktaş atağında, İsmail pasını uygun durumdaki Bobo’ya aktardı. Bu futbolcu bekletmeden yaptığı vuruşla topu filelere gönderdi: 0-2
Beşiktaş, karşılaşmadan 2-0’lık galibiyetle ayrıldı.

DENİZLİ’NİN AÇIKLAMALARI

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, maçın ardından yaptığı açıklamada takımın ruh halini düzeltmek için ihtiyaçları olan bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Denizli, Türkiye’nin iç sahada en güçlü oynayan takımlarından biriyle kendileri açısından elverişli olmayan ortamda maç oynadıklarını belirterek, ”Burada alınacak üç puanın özellikle ilerleyen haftalarda ne denli önemli olduğu, yarışmayı izleyenler tarafından takip edilecek” dedi.

Trabzon’un baskısı altında geçen bir maç oynandığını ifade eden Denizli, şöyle devam etti:

”Bunu bekliyorduk. Burada kazanmayı amaçlayan oyun düşüncemiz, Beşiktaş’ın 1 yıldır sahaya yansıtmaya çalıştığı oyun anlayışından uzaktı. Maç öncesi de böyle bir oyun olacağını düşünüyorduk. Trabzonspor, Kayserispor maçında 1-0 yenik duruma düştükten sonra büyük çıkış göstererek kazanmıştı. Bizim Wolsfburg maçından sonraki ruh hali Beşiktaş aleyhine durumdu. Burada kaybetsek ileride onarılması zor durumlar ortaya çıkabilirdi. Bugün biraz sıkıntı yaşayarak kazanmayı öğrendik.”

BROOS’UN AÇIKLAMALARI

Trabzonspor Teknik Direktörü Hugo Broos ise bütün egemenliği kendilerinde olan maçı kaybettiklerini söyledi.

Broos, 2-0 yenilgileriyle sona eren maçın değerlendirmesini kısa yapacağını belirterek, ”Çok büyük adaletisizlikle karşı karşıya kaldık. Maç boyunca oyunun kontrolü bizdeydi. Birçok gol pozisyonu yakalıyoruz, ama bunu bazen gole çeviremiyoruz. Bugün de bunun bedelini ödedik” dedi.

Maçın son 5 dakikasında oyunu iyice riske attıklarını ve Beşiktaş’ın alan ve pozisyonlar bulduğunu ifade eden Broos, ”Bütün egemenliği bizde olan maçı kaybetmiş olduk. Bu da adil bir şey değil” diye konuştu.

726200cookie-checkTrabzonspor: 0 – Beşiktaş: 2

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.