Türk-ABD ilişkilerinde kriz yokmuş

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Genel Sekreteri Büyükelçi Yiğit Alpogan, ”Türk-Amerikan ilişkilerinde kriz olduğu, ilişkilerin kötü bir aşamadan geçmekte bulunduğu, hele hele ilişkilerin dibe vurduğu gibi söylemlerin” temelsiz abartmalar olduğunu söyledi.


Alpogan, ”50 yıldır kurup güçlendirdiğimiz Türkiye-ABD ilişkileri, son zamanlarda bazı çevrelerce öne sürülen iddialardan etkilenemeyecek kadar güçlüdür, dinamiktir. Bu ilişkiler bir günde kurulmadığı gibi bir günde de bozulmayacak kadar sağlamdır” dedi.


Bu yıl 20. kuruluş yıldönümünü kutlayan Türk-Amerikan İş Konseyi (TAİK), düzenlediği öğle yemeğinde konuşan Alpogan, Türk-Amerikan ilişkilerinin geliştirilmesi için gerekli potansiyel, irade ve azmin her iki tarafta da mevcut olduğunu belirtti.


Alpogan, demokrasilerin gereği olarak bu değerlendirmelerin yapılmasının doğal karşılanabileceğini belirterek, ancak bunu yaparken sağduyunun elden bırakılmaması, kamuoylarında yersiz soru işaretlerine meydan verecek abartılı değerlendirmelerden kaçınılması gerektiğini vurguladı.

1020000cookie-checkTürk-ABD ilişkilerinde kriz yokmuş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.