Türk adaydan BBC’de politika dersi

İngiltere’deki 5 Mayıs Genel Seçimlerine Kuzey Batı Cambiridge bölgesinden İşçi Parti Adayı olark seçimlere katılan Kıbrıs kökenli Ayfer Orhan BBC televizyonunda Muhafazakar ve Liberel Demokrat adaylara karşı İşçi Partisi’ni temsilen tartışma proğramına katıldı.


Doğu İngiltere (Eastern Reachen) bölgesinde bulunan bazıları halen Milletvekili 57 aday arasından İşçi Partisi’ni temsilen Ayfer Orhan proğrama çağrıldı. Üç büyük partiden birer adayın davet edildiği ve yaklaşık bir saat devam eden haber proğramında partilerin, sağlık ve göçmenlik sorunları tartışıldı.


Muhafazakar ve Liberal Parti temsilcileri Milletvekili Adayları İşçi Partisi’nin 8 yıllık icraatlarını eleştirdiler. Haber proğramında partisinin politikalarını anlatan Orhan, sağlık sorunlarının son 8 yıl içinde düzelmeye başladığını ve hatalıları görmek için Muhafazakar parti dönemindeki özelleştirme yıllarının hatırlanması gerektiğini söyledi. Orhan, yeniden özelleştirme ve sağlık sistemini paralı yapmak yerine, yapılan yatırımların tamamlanmasıyla sorunun çözüleceğini ileri sürdü.


Göçmenlerin İngiltere ekonomisine büyük katkılar sunduğuna vurgu yapan Orhan, göçmenlerin seçim malzemesi olarak kullanılmasını doğru bulmadığını belirterek, seçimler geçtikten sonra da göçmen kökenlilerle, hastahanelerde doktor, köşede market işletmecisi, gece sokakları temizleyen işçi, otobüs şöfürü ve komşu olarak birlikte yaşamaya devam edileceğini söyledi.

780450cookie-checkTürk adaydan BBC’de politika dersi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.