Türk-Alman dostluk haftası başladı

“Türk-Alman Dostluk Haftası”nın başlaması vesilesiyle düzenlenen ağaç dikme törenine, Mersin’den, aralarında kadın dernek temsilcileri, bayan politikacı ve sendikacı, ayrıca fotoğraf sanatçıları ve müzisyenlerin de bulunduğu bir grupla Berlin’deki bazı dernek temsilcileri katıldı.

Törenden sonra A.A muhabirine açıklamalarda bulunan Blom, Berlin’in Pankow ilçesiyle Mersin’in Toroslar ilçesinin kardeş ilçeler olması vesilesiyle düzenledikleri hafta çerçevesinde Mersin’den bir grubu Berlin’e davet ettiklerini, kadın, sosyal işler ve çevre alanlarında ortak projeler yaptıklarını belirtti.

Berlin’de yürüttükleri bazı projeleri de Türk misafirlerine gösterdiklerini ifade eden Blom, bir kadın sığınma yurdunu, bir aşevini ve bir trafik okulunu gezdiklerini, bu tür yerlerin Mersin’de de açılmasının düşünüldüğünü kaydetti.

Toroslar İlçesi Belediye Başkanı Tuna da Pankow ilçesiyle her alanda ilişkileri geliştirmek istediklerini belirterek, trafik alanında ve okullarda bazı projeler yürüttüklerini, eğitim konusunda çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Tuna, AB bünyesinde de bazı projelerin olduğunu, Berlin’deki tüm gelişmelerden faydalanmak istediklerini sözlerine ekledi.

Mersin’den kendi imkanlarıyla Berlin’e gelen Bağımsız Kadın Derneği üyesi Aslıhan Gültekin de Türkiye’de nüfusu 50 binden fazla olan beldelerde kadın sığınma yurtları açılmasının yasal olarak öngörüldüğünü belirterek, ancak Mersin’de bunun henüz yapılmamış olmasını eleştirdi.

Gültekin, başkanlığını Abide Necla Ölçer’in yaptığı derneğin, şiddete maruz kalan kadınlar için danışmanlık hizmeti verdiğini kaydetti.

“Türk-Alman Dostluk Haftası” çerçevesinde “Mersin’den İzlenimler” adlı sergi açılacak ve “Türk-Alman Konseri” düzenlenecek…
 

1180750cookie-checkTürk-Alman dostluk haftası başladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.