Türk Alman Tiyatro Festivali başlıyooor!

Festivalde sergilenecek oyunlardan bazıları şöyle:

Daniil Charms’ın öykülerinden yola çıkarak ”Adamın Biri…”  adlı oyunla festivale katılan Tiyatro Ti, komediyle trajedinin iç içe geçtiği, hareketli eğlenceli bir oyun sergiliyor. 5 Mart Cumartesi  Saat 20.00

Günfer Çölgeçen ve Ruhrstadttheater Pantarhei (Bochum) tarafından sergilenen  ”Almanya” adlı oyun ise Feridun Zaimoğlu’nun çeşitli zümre ve kuşaklardan gelen, Almanya´da yaşayan Türk kadınlarla yaptığı ve ”Koppstoff” adlı kitabında yayınladığı söyleşilere dayanıyor. 5 Mart Cumartesi  Saat 22.00

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu: ”Jana Zırav”, gerçek bir öyküden yola çıkıyor. 2002’nin aralık ayında, Mardin’in Yalım Beldesi’nde, recm edilen fiemse’nin şahsında töre cinayetlerini, gelenekleri ve kadının üzerindeki baskıyı sorguluyor. 6 Mart Pazar Saat 20.00

Güneş Tiyatrosu’nun sergilediği ”Yüzünü yitiren şehir” ise  dünyanın farklı şehirlerinde geçen 6 farklı öyküden oluşuyor. 6 bölümde her bölüm ayrı bir uslupla sahneleniyor. Dans tiyatrosu, ultra realizim, no tiyatrosu teknikleri sürrealist ifade biçimleri formları, dramatik tiyatro teknikleri kullanılıyor. (7 Mart Pazartesi Saat 20.00)

Ve Diğer fieyler Topluluğu (Istanbul): ”Aksak İstanbul Hikâyeleri”, Aksak İstanbul Hikayeleri, birbirleriyle bağlantılı 12 ayrı karakter ve onların parçalanmış 12 farklı monoloğundan oluşuyor. Oyun akma, aksama, simetri, asimetri, uyum, uyumsuzluk gibi kavramlardan yola çıkarak aksaklığın uyumu üzerine bir yorum niteliğinde. (8 Mart Salı Saat 20.00)
 
Regiemé Tinitü (LMU München): ”Der Knopfraum”, Lars Robert Robéspierre 
Iki erkek, iki kadın – tek bir odada hapisler. Duvarda sadece bir kırmızı düğme var. Düğmeye basınca ne olacak? Herkes sorunun çözümünü biliyormuş gibi davranıyor, ancak hiçbiri dügmeye basmaya cesaret edemiyor… ”Der Knopfraum” sorumluluk ve kendi yaşamınını kendi elleriyle başarmak üzerine bir oyun. (8 Mart Salı Saat 22.00)

Tiyatro Anadolu (Eskişehir): ”Körayak”, Enis Yıldız Tiyatro Anadolu’nun kendi metinlerini oluşturma amacıyla yola çıktığı Körayak, yazımı ve sahneleme anlayışıyla Grotowski’nin “Yoksul Tiyatro” düşüncesi ve “Araç Olarak Sanat” kavramıyla Türk Tasavvuf düşüncesi ve ayinleri arasındaki bağlantıyı araştıran bir gösterim olma özelliği taşıyor.  (9 Mart Çarşamba Saat 20.00)

Theater.Spieler (Folkwang Hochschule Essen): ”Ein Stück.Hamlet.”, William Shakespeare  ”Bir Oyun. Hamlet” figürlerin sorularını, hislerini ve çelişmelerini oyuncuların kişisel soruları, hisleri ve çelişmeleri ile birleştirmeye çalışan deneysel bir oyun. Sadece W. Shakespeare´in ”Hamlet” oyunu ile bir münakaşa değil, aksine tiyatro imkanları ile görünüş ile gerçeklik, oyun ile gerçeklik arasındaki problemi çözmeye çalışıyor. (10 Mart Perşembe  Saat 20.00)

Studiobühne Köln: ”35 kilo Hoffnung”, Anna Gavalda’dan 35 Kilo Hoffnung David okuldan nefret ediyor. fiimdiye kadar iki defa sınıfta kaldı ve her sabah mide ağrısı ile uyanıyor. Ilkokul ögretmeni Marie karnesine: ”Bu çocugun hafızası bir süzgeç gibi, parmakları bir perininki gibi ve ayrıca kocaman bir kalbi var. Bu yeteneklerini başarıya ulaştırmak mümkün olmalı”..diyor… Anna Gavalda David’in olgunlaşma hikayesini çok hassas ve mizahi bir şekilde anlatıyor. (12 Mart Cumartesi)

1100260cookie-checkTürk Alman Tiyatro Festivali başlıyooor!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.